Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας: «Ασπίδα» από τον κορωνοϊό με καθαριστές αέρα

7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
10 Φεβρουαρίου 2022 / 13:17

Το πρώτο σχολείο στην Κέρκυρα που προμηθεύθηκε και εγκατέστησε συσκευές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με καθαριστές αέρα λειτουργούν πλέον τέσσερις αίθουσες του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας, του πρώτου σχολείου στην Κέρκυρα που προμηθεύθηκε και εγκατέστησε αυτές τις συσκευές, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, λόγω και της πανδημίας.

Το σχολικό κτήριο έχει 15 αίθουσες, 4 στο ημιυπόγειο, 3 στο ισόγειο και 8 στον 1ο όροφο. Οι αίθουσες του ισογείου και του ορόφου είναι εξαιρετικά ευάερες, οι αίθουσες όμως του ημιυπογείου έχουν μικρά παράθυρα που δυσκολεύουν τον καλό αερισμό τους.

Στην προ covid εποχή στις αίθουσες του ημιυπογείου στεγάζονταν εργαστήρια και γυμναστήριο, στα οποία τα παιδιά παρέμεναν συνολικά 4 -5 ώρες την εβδομάδα.

34 ώρες

«Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έπρεπε να αναστείλουμε τη λειτουργία των αιθουσών μαθήματος και να τις μετατρέψουμε σε αίθουσες τμήματος. Έτσι και οι αίθουσες του ημιυπογείου μετατράπηκαν σε αίθουσες τμήματος, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν σε αυτές 34 ώρες την εβδομάδα.

Την περασμένη χρονιά βάλαμε ειδικά πόμολα, για να ανοίγουν τα μικρά παράθυρα αυτών των αιθουσών, αλλά διαπιστώσαμε ότι ο αερισμός δεν ήταν καλός, όπως ο κορωνοϊός επιβάλλει», τόνισε στην «Ε» η διευθύντρια του Σχολείου Διονυσία Τρόντζα.

Προκειμένου να περιοριστεί η επιβάρυνση των μαθητών τα τμήματα στεγάζονταν πέρσι και φέτος εκ περιτροπής, το πρόβλημα όμως ωστόσο παρέμενε, ώσπου η κ.Τρόντζα πληροφορήθηκε μέσω των ΜΜΕ την άποψη του καθηγητή Σαρηγιάννη για τη χρησιμότητα των καθαριστών αέρα.

Επιχορήγηση

Έτσι αιτήθηκε από την Σχολική Επιτροπή επιχορήγηση για την αγορά τεσσάρων καθαριστών αέρα, η οποία εγκρίθηκε άμεσα και διατέθηκε στο σχολείο το ποσό των 1.000 ευρώ για την αγορά τους.

Οι συσκευές βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη στο σχολείο, όπου και τοποθετήθηκαν στις αίθουσες του ημιυπογείου, όπου παρακολουθούν εκεί μαθήματα 100 παιδιά. Οι καθαριστές καθαρίζουν τον αέρα με φυσικό τρόπο και είναι αποτελεσματικοί στην εξουδετέρωση των ιών (περιλαμβανομένου του Covid – 19) χάρη στο φίλτρο Hepa H13 και την πρωτοποριακή τεχνολογία Plasmawave που δημιουργεί υδροξύλια και εξουδετερώνει τα μικρόβια.

«Πιστεύουμε ότι έτσι θα βελτιωθεί ο αέρας των αιθουσών αυτών, προκειμένου να προστατεύσουμε όσο είναι δυνατόν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, που δοκιμάζεται από την πανδημία», επισήμανε η ίδια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ