Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μισό εκατ. για την ύδρευση του Νησακίου απ΄ τον Ζυγό - αντικατάσταση του αγωγού

διαδευακ
09 Δεκεμβρίου 2021 / 19:15

Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Σπαρτύλας - Μπαρμπάτι και Νησάκι των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Βόρειας Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. ανακοινώνει ότι προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός που αφορά στην Αντικατάσταση του Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης Ζυγού - Νησακίου. 

Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Σπαρτύλας - Μπαρμπάτι και Νησάκι των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Βόρειας Κέρκυρας. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται στους 8 μήνες από την συμβασιοποίησή του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 510.951,74€.
Το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
 
Τι περιλαμβάνεται
 
Με το έργο προβλέπεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης που μεταφέρει νερό από την περιοχή του Ζυγού στο Νησάκι και από εκεί διανέμεται σε ζώνες του ΔΔ Κασσωπαίων διότι το εν λόγω δίκτυο είναι κατασκευασμένο από χαλυβδοσωλήνες μεγάλης ηλικίας που έχουν διαβρωθεί και παρουσιάζονται πολύ μεγάλες διαρροές. Το παλαιό δίκτυο θα αντικατασταθεί από νέο συνολικού μήκους 4.550 μέτρων. Τόσο ο παλιός όσο και ο νέος αγωγός διέρχεται από δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους και από ιδιωτικούς ελαιώνες επί των οποίων υφίστανται δικαιώματα δουλείας διέλευσης. Η τοποθέτηση του νέου αγωγού θα γίνει χωρίς αλλαγή όδευσης και χωρίς επέκταση του υφιστάμενου σωλήνα. 

Το συνολικό μήκος του αγωγού από τον Ζυγό μέχρι το Νησάκι είναι 9.500 μέτρα, τμήματα του εν λόγω αγωγού αντικαταστάθηκαν με αυτεπιστασία από την ΔΕΥΑΚ. Το τμήμα που θα αντικατασταθεί, με το προτεινόμενο έργο, αφορά την ζώνη υψηλής πίεσης στις περιοχές Σπαρτύλα - Μπαρμπάτι που παρουσιάζει μεγάλες διαρροές και έχει μήκος 4.550 μέτρα. Επισυνάπτεται σχετική οριζοντιογραφική απεικόνιση του αγωγού με επισήμανση του τμήματος που θα αντικατασταθεί.