Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος: Οι περικοπές οδηγούν σε μαρασμό το νοσοκομείο

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
11 Nov 2016 / 19:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θεωρεί επιβεβλημένη την παρέμβασή του προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να ακυρωθούν αποφάσεις που οδηγούν συστηματικά σε μαρασμό το μοναδικό νοσοκομείου του νησιού μας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε εποχές που οι πολίτες δοκιμάζονται και η υποστήριξη των Δημόσιων Υγειονομικών Δομών είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη, η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2016 του Γ.Ν. Κέρκυρας,  αλλά και η αλλαγή του οργανογράμματος με προβλεπόμενη μείωση του ιατρικού προσωπικού, παρά τη συγχώνευση ΓΝΚ-Ψυχιατρείου, δημιουργεί για άλλη μια φορά ένα εκρηκτικό περιβάλλον για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας. Με δεδομένη τη νησιωτικότητα της περιοχής, το μεγάλο αριθμό των μόνιμων κατοίκων και την εποχική διακύμανσή του και συγχρόνως  τη χρόνια προβληματική λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την οριακή λειτουργία του ΕΚΑΒ, η τελευταία απόφαση της 6ης ΥΠΕ μόνο απορίες μπορεί να δημιουργήσει.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ως οφείλει , θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν ανάλογου τύπου αποφάσεις, να τις αποσύρει και να προχωρήσει άμεσα σε έναρξη διαλόγου με τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία και είναι οι γνώστες των ιδιαιτεροτήτων και της πραγματικότητας του μοναδικού Νοσοκομείου του νησιού μας».