Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορυφώνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΕΓΕΣΥΚ
27 Οκτωβρίου 2021 / 13:16

Αναμένονται αποχωρήσεις γιατρών - Δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις που θα καλύψουν τα κενά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου είχε σήμερα το νέο ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του ιδρύματος. 

Στην ατζέντα της συνάντησης βρισκόταν η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, πάγιο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζομένους και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.

«Η στελέχωση ήταν σε οριακό σημείο, τώρα το πρόβλημα αναμένεται να κορυφωθεί. Σύντομα θα αποχωρήσουν μόνιμοι γιατροί λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και επικουρικοί », ανέφερε στην "Ε" ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Πέτρος Αργίτης. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα ΤΕΠ, η Παθολογική και η Χειρουργική Κλινική. Ζητήσαμε μάθουμε σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η Διοίκηση, καθώς δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η 6η ΥΠΕ δεν ενημέρωσε ότι θα γίνουν προκηρύξεις θέσεων και αυτός ήταν ο λόγος που δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας» προσθέτει ο κ. Αργίτης. 

Καταβολή αμοιβών

Οι αμοιβές του ιατρικού προσωπικού που στελεχώνουν το Εμβολιαστικό Πρόγραμμα ήταν ακόμα ένα θέμα συζήτησης καθώς εκκρεμεί η καταβολή τους, ενώ ο κ. Ρουμπάτης δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν άμεσα οι απογευματινές βάρδιες των γιατρών. 

Από τη συζήτηση δεν έλλειψε και το πρόβλημα των σχέσεων της Διοίκησης με το προσωπικό, το οποίο επανέρχεται συχνά σε διαμαρτυρίες εργαζομένων του Νοσοκομείου. Η συζήτηση του θέματος έγινε στην κατεύθυνση άμβλυνσης των εντάσεων και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ, αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους, συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας. 

Το νέο ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης της Κέρκυρας, όπου έγινε σύσκεψη με τη Διευθύντρια και το προσωπικό. 

Η φημολογούμενη επιστροφή Γαρδικιώτη

«Το ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η ποιότητα των παροχών Υγείας, με αιχμή του δόρατος την πρωτοβάθμια, η οποία θα μπορέσει να διαγνώσει και να αποσυμφορήσει. Η επίσκεψή μας είχε στόχο να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγεία Πόλης. 'Ηταν η πρώτη μας γνωριμία με την ΤΟΜΥ και ομολογώ ότι είμαι εντυπωσιασμένος με το σκεπτικό της ολιστικής αντιμετώπισης των ασθενών»  είπε ο κ. Αργίτης, μετά το τέλος της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας.

«Επίσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας προβληματίζεται για την φημολογούμενη επιστροφή του πρώην Διευθυντή Αλέκου Γαρδικιώτη, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά είναι κάτι που θα εξετάσουμε. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά θα επανέλθουμε ανάλογα».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ