Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδικημένη δηλώνει η διοίκηση του νοσοκομείου

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
25 Οκτωβρίου 2016 / 09:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας δηλώνει αδικημένη από την ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο Κερκυραϊκός Συνδέσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο καθαριστριών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

και προέβη με τη σειρά της σε ανακοίνωση, θέλοντας να απαντήσει και να κάνει γνωστή τη θέση της.
Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Το τελευταίο δίμηνο η Διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας έχει κάνει τεράστιο αγώνα τόσο για να διασφαλίσει την καθαριότητα καθημερινά στο Νοσοκομείο, όσο και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των καθαριστριών συγκεκριμένα, προχώρησε σε εξόφληση των οφειλών προς την εταιρεία και παρενέβη πολλαπλά στην εταιρεία, μετά την κινητοποίηση  των καθαριστριών, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, τόσο για να διασφαλίσει τα δικαιώματα τους όσο και να μην υπάρξουν κυρώσεις από την εταιρεία εναντίον τους.
Όλα αυτά, παρότι δεν έχουμε ουδεμία εργασιακή σχέση με τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά σεβόμενοι τον καθημερινό τους αγώνα και μόχθο.
Ως εκ τούτου η ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αδικεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, μη αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της.
Με δεδομένη τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την οριστική επίλυση του ζητήματος, πιέζουμε στο μεσοδιάστημα κάθε εργολαβικό συνεργείο που συνεργάζεται με το Νοσοκομείο, για  την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».