Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Overbooking στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας

γενικό νοσοκομείο κερκύρας
22 Nov 2021 / 21:09
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Απέναντι στην ανάγκη διακομιδής ασθενών όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη Εντατικής, βρίσκεται η Κέρκυρα. Έξι στα επτά κρεββάτια στη ΜΕΘ, είναι κατηλειμμένα το βράδυ της Δευτέρας. Εκστρατεία προτροπής στους εμβολιασμούς από κεντρικό Δήμο και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο παρά 5΄της ανάγκης διακομιδής ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού σε άλλα νοσοκομεία, βρίσκεται η Κέρκυρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το βράδυ της Δευτέρας ήταν κατειλημμένα τα έξι από τα συνολικά επτά διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ. Και όπως τονίζουν νοσοκομειακές πηγές, όταν λέμε διακομιδές, δεν εννοούμε στα Γιάννενα αλλά όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

Άλλωστε κατάσταση κόρου εμφανίζεται και στα Γιάννενα, που δέχονται πίεση από τις γύρω περιοχές, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, βεβαίως και της γειτονικής Αλβανίας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας, έχουν γεμίσει και οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, μετατρέποντας το σε νοσοκομείο αποκλειστικά για την covid-19. Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων σε ΜΕΛ και ΜΕΘ δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Ο κεντρικός Δήμος ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία προτροπής σε εμβολιασμό. Την Τετάρτη αναμένεται κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εκπρόσωπους της διοίκησης του νοσοκομείου ενώ στον αέρα παίζει και σχετικό σποτ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.