Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος «Παναγία Σπαρμιώτισσα»: Να σταματήσει η χρήση του ΧΥΤΑ για την εναπόθεση σκουπιδιών

Τεμπλόνι
16 Ιουλίου 2021 / 14:02
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να σταματήσει επιτέλους η χρήση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για την εναπόθεση απορριμμάτων ζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου «Παναγία Σπαρμιώτισσα»

που από νωρίς το πρωί έκαναν συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του χώρου. Η κινητοποίηση είχε αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας να πραγματοποιήσει σήμερα στον ΟΕΔΑ  την έκτακτη και άτυπη συνεδρίασή του, θεωρώντας την κίνηση αυτή ως πρόκληση.

Ο Σύλλογος μάλιστα δεν αποκλείει και νέες κινητοποιήσεις. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα κλιμάκιο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ θα βρεθεί στο χώρο, προκειμένου να διενεργήσει δειγματοληψίες και αναλύσεις όχι μόνο στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αλλά και σε ακτίνα 10 χλμ από το σημείο, στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας και παρακολούθησης, διάρκειας 36 μηνών, για την πλήρη αποτύπωση της περιβαλλοντικής κατάστασης στο Τεμπλόνι.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.