Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΧΥΤΑ Παλαίρου: Επι τόπου ο Γ. Μαχειμάρης - Ανησυχία για τη μεταφορά απορριμμάτων

ΧΥΤΑ Παλαίρου
13 Ιουνίου 2024 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής  Βόρειας Κέρκυρας στην εκδήλωση πυρκαγιάς στις 12 Ιουνίου 2024 στον ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ο οποίος δέχεται τα απόβλητα του Δήμου και δη 60 τν αποβλήτων /ημερησίως.

Κλιμάκιο, ξημερώματα Τετάρτης 12 Ιουνίου,  με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη και τους Αντιδημάρχους Θεοφάνη Σκέμπρη και Σπυριδούλα Κόκκαλη μετέβη στο ΧΥΤΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στις δυνάμεις που επιχείρησαν στην κατάσβεση, στο Δήμαρχο  Ακτίου Βόνιτσας Αθανάσιο Κασόλα, στο Αντιδήμαρχο Σπύρο Τομαρά,  στη Δημοτική Αρχή  και στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας.

«Είναι γεγονός ότι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες απρόβλεπτων καταστάσεων που  αποσυντονίζουν την ομαλότητα δράσεων της καθημερινότητας μας  και δημιουργούν προβλήματα. Το συγκεκριμένο γεγονός θα απορρύθμιζε την ομαλότητα στη μεταφορά αποβλήτων του Δήμου μας. Ως εκ τούτου η παρουσία μας εκπορεύεται πέραν της συμπαράστασης σε αδελφή Δημοτική Αρχή και ΦΟΔΣΑ και από την αγωνία μας για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρεια Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης.

Τόνισε επίσης ότι η συνεργασία με τον Δήμαρχο Ακτίου- Βόνιτσας Αθανάσιο Κασόλα συνεχίζεται σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.