Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Πού γίνονται Pfizer και πού AstraZeneca μετά τις αλλαγές

Εμβόλιο
21 Ιουνίου 2021 / 13:44
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Όλες οι εμβολιαστικές γραμμές Pfizer μεταφέρονται στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο να αποφορτιστούν τα Κέντρα Υγείας Πόλης και Αγίου Μάρκου και να μειωθεί η πίεση στο Νοσοκομείο, οι εμβολιαστικές γραμμές Pfizer μεταφέρονται στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο. 

Ούτως ή άλλως, η προσέλευση πολιτών από την έναρξη λειτουργίας του, υπήρξε εξαιρετικά χαμηλή και μέχρι πρότινος απήχε μακράν από τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με 70 - 100 κατά μέσο όρο εμβολισμούς ημερησίως.

Η αρχική απόφαση του Υπουργείου ήταν να διατίθεται στο Mega εμβολιαστικό κέντρο μόνον τον μονοδοσικό Johnson & Johnson, ωστόσο οι πολίτες δεν έδειξαν καμία προθυμία.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά το Pfizer ενώ πλέον θα μεταφερθούν και όλες οι γραμμές Pfizer του Νοσοκομείου. 

Όπως δήλωσε στην "Ε"  ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Κέντρου Άγγελος Σπύρου, τα ραντεβού του Mega Εμβολιαστικού πλέον κυμαίνονται στα 800 ημερησίως, οπότε το κέντρο θα εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

«Εκτιμάται ότι η λειτουργία του θα συνεχιστεί για έναν ακόμα μήνα» είπε στην "Ε" ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Ζορμπάς.    

Τα ραντεβού που αλλάζουν

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ενημερωθεί με τις αλλαγές. Οι πολίτες που έχουν ραντεβού που μεταφέρεται στο mega εμβολιαστικό κέντρο μπορούν να κάνουν τον σχετικό έλεγχο μπαίνοντας στην εφαρμογή με το ΑΜΚΑ τους.. 


Το Astra Zeneca

Το Astra Zeneca, παραμένει πλέον στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου μόνο για τη β' δοση, όπως και στο Νοσοκομείο για τη β' δόση. Στο Νοσοκομείο υπάρχει επίσης η γραμμή του Johnson και Johnson. 



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.