Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας: Να μην πάει άλλο ένα ΕΣΠΑ χαμένο!

Νοσοκομείο Κέρκυρας
11 Οκτωβρίου 2016 / 12:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα σε 8 μήνες μπορούμε να έχουμε νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, αν αξιοποιήσουμε το τρέχον ΕΣΠΑ, ισχυρίζεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Η επιστολή υπενθυμίζει προηγούμενη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Χ. Μπούκας με τον Περιφερειάρχη, κατά την οποίαν συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του νοσοκομείου και της διοίκησης αλλά και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, όσον αφορά στην υγεία στον νομό μας.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας αναφέραμε ενδεικτικά ότι α) υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος, β) καρδιολογικός υπερηχοτομογράφος, γ) μαστογράφος καθώς και δ) εργαστηριακός εξοπλισμός κέντρων υγείας του νομού μας, χάθηκαν στην εξαετή γραφειοκρατία και εξοργιστική αδιαφορία και ανικανότητα.
Αυτή ήταν μια συζήτηση που πιστεύαμε είχε στόχο να ενεργοποιηθεί η περιφέρεια για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που διαθέτει κονδύλια 24.014.995 ευρώ για την υγεία στα Ιόνια νησιά και εξελίσσεται.
Θεωρήσαμε ότι συμβάλλαμε θετικά στην κατεύθυνση ενεργοποίησής σας. Για τη συνάντηση αυτή, δεν εκδώσαμε δελτίο τύπου. Το θεωρήσαμε άσκοπο, ιδιαίτερα γιατί υπάρχουν σημαντικές πτυχές του προβλήματος στις οποίες στη συζήτησή μας αναφερθήκαμε.
Στη συνέντευξη τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ στις 22 του Σεπτέμβρη, κάναμε αναφορά για το θέμα αυτό. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί στον λόγο μας. Δε σας κρύβουμε όμως την έκπληξή μας, διαβάζοντας τον Τύπο. Είναι φανερό από την ουσία της συζήτησης που είχατε στις 30 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένους σας, εφόσον αυτή αποδίδεται σωστά από τον Τύπο, δε σας κρύβουμε την ανησυχία μας. Αν συνεχίσετε αυτό το δρόμο που χαράξατε στη συνάντησή σας, τότε θα είναι ένα νέο ΕΣΠΑ χαμένο.
Εμείς θεωρούμε ότι, η προμήθεια του καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και ο νέος, υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος είναι απολύτως εφικτό να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στο νοσοκομείο μας τους επόμενους 8-10 μήνες».