Έχουν άδειες για όσα κάνουν στον Ερημίτη, ρωτάει ο σύλλογος περιβάλλοντος;
ερημίτης
30 Ιανουαρίου 2021
/ 20:35
«Όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν έχει επιδειχθεί στις αρμόδιες αρχές η απαιτούμενη άδεια διαμόρφωσης εδάφους, καθώς και αδειοδότηση αποψίλωσης των συγκεκριμένων επιφανειών από την αρμόδια Διοικητική υπηρεσία».
ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώ οι πολίτες βρίσκονται περιορισμένοι λόγω lockdown, στον Ερημίτη μπήκε για άλλη μια φορά μπουλντόζα για να ανοίξει το δρόμο για την «ανάπτυξη». Πολύ βολική συγκυρία σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απειλές για πρόστιμα και συλλήψεις αν τολμήσει ο λαός να βγει για να διαμαρτυρηθεί.
Όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν έχει επιδειχθεί στις αρμόδιες αρχές η απαιτούμενη άδεια διαμόρφωσης εδάφους (της τάξεως άνω των 0,8 μέτρων) σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. Ιζ του νέου ΓΟΚ (ΦΕΚ Α’ 245/9-12-20), καθώς και αδειοδότηση αποψίλωσης των συγκεκριμένων επιφανειών από την αρμόδια Διοικητική υπηρεσία. Η παρουσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας και η άδεια για έργα πυροπροστασίας δεν έχουν σχέση με τα πραγματοποιούμενα έργα.
Αυτό είναι μία «πρόγευση» στο τι πρόκειται να ακολουθήσει με την τσιμεντοποίηση της περιοχής και την καταστροφή της παράκτιας ζώνης.
Ερωτούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης:
• Αν ενημερώθηκαν άμεσα για την ύπαρξη ή μη των εγγράφων που προβλέπονται για τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή.
• Γιατί οι εργασίες προχώρησαν, όσο προχώρησαν, αν δεν επιδείχθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα.
• αν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Εμείς, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα από την αρχή ότι το οικοσύστημα του Ερημίτη Σινιών πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτο και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των έμβιων όντων, της βλάστησης και των υγρότοπων, που το αποτελούν. Δεν θα σταματήσουμε να δηλώνουμε ότι οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ομορφιά και τα αρώματα της φύσης του και τα γαλανά νερά του.
Η δημόσια περιουσία δεν ανήκει σε κανέναν πρόσκαιρα εκλεγμένο για να την πουλήσει! είναι δική μας ευθύνη να τη φυλάξουμε για τις επόμενες γενιές, όπως τη βρήκαμε εμείς από τις προηγούμενες.