Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέφτονται να μειώσουν την εργάσιμη εβδομάδα για να ελαττώσουν την ανεργία

κορονοϊός
27 Δεκεμβρίου 2020 / 18:44

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας είναι βαθιά διχασμένη απέναντι σε μια πρόταση για μείωση της εργάσιμης εβδομάδας σε τέσσερις ημέρες για την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας που προκαλείται από την πανδημία του κοροναϊού.

• Η ΕΕ έχει αρχίσει να μεταφέρει εμβόλια με διασυνοριακό πρόγραμμα σε πρωτοφανή κλίμακα με στόχο τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων κατά τη διάρκεια του 2021 με πάνω από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου από μια σειρά προμηθευτών.

• Τρεις υπάλληλοι υγείας σε νοσοκομείο της Ρώμης ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το εμβόλιο στην Ιταλία, δέκα μήνες μετά την πρώτη θετική ιταλική δοκιμή για κοροναϊό. Έχουν ήδη φτάσει περίπου 9.750 δόσεις στη χώρα και άλλες 470.000 αναμένεται να φτάσουν από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

• Οι συνταξιούχοι στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το νέο εμβόλιο στην Κύπρο που έφτασε αεροπορικώς το Σάββατο. Μέχρι στιγμής η Κύπρος έχει 19.391 περιπτώσεις COVID-19 και 111 θανάτους.

• Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις ήταν το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο, πριν τα νοσοκομεία στην Πράγα και το Μπρνο άρχισαν να διανέμουν τις 9.750 δόσεις που έχει λάβει η χώρα μέχρι στιγμής. Η Emilie Repikova, 95 ετών, βετεράνος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ήταν ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν, λίγο μετά τον Μπάμπις.

• Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ιών κορανοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.755 σε 1.640.858, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες. Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 356 σε 29.778.

• Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας είναι βαθιά διχασμένη απέναντι σε μια πρόταση για μείωση της εργάσιμης εβδομάδας σε τέσσερις ημέρες για την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας που προκαλείται από την πανδημία του κοροναϊού.

• Η Γαλλία δεν αποκλείει τρίτη εθνική καραντίνα εάν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα ιών. "Δεν θα αποκλείσουμε ποτέ μέτρα που είναι απαραίτητα για την προστασία του κοινού", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran στο Journal de Dimanche.