Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυση στον Σάκη Ρουβά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Σάκης Ρουβάς
24 Δεκεμβρίου 2020 / 13:33

Για τη φωτογράφιση με αυτοκίνητο γνωστής μάρκας στο Ηρώδειο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων κατέθεσε μήνυση εναντίον του Σάκη Ρουβά, λόγω της φωτογράφησης του τραγουδιστή μπροστά από το Ηρώδειο και της χρήσης της φωτογραφίας για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς, δεν είχε ληφθεί η απαραίτητη άδεια για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων τον περασμένο Σεπτέμβρη ανέφερε: «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Η συγγνώμη του Σάκη Ρουβά

Μετά από την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ότι η διαφήμιση του Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης, ο τραγουδιστής με ανάρτησή του σε story στο Instagram απολογήθηκε τονίζοντας ότι επρόκειτο για «μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε».

«Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

Η μηνυτήρια αναφορά

Σύμφωνα με το Tvxs.gr, πριν από έναν περίπου μήνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το Ηρώδειο κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά, και μάλιστα “με την απαίτηση αποζημίωσης”, για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό, από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία.