Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελισάβετ και Φίλιππος θα εμβολιασθούν, δίνοντας το καλό παράδειγμα

κορονοϊός
07 Δεκεμβρίου 2020 / 18:54

Αναφορές στη Βρετανία δείχνουν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, 94 ετών, και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech εντός εβδομάδων. Η Mail την Κυριακή είπε ότι ο βασιλικός εμβολιασμός θα "ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να λάβουν το ζωτικό τρύπημα".

• Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατών θα πρέπει να συναντηθούν πριν από τα Χριστούγεννα για να συζητήσουν αυστηρότερα μέτρα "επειδή ένα πράγμα είναι ακόμα σαφές - το τρέχον σύστημα μόνο του δεν είναι αρκετό."

• Ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων της Γαλλίας είναι απίθανο να πέσει σε στόχο 5.000 έως τις 15 Δεκεμβρίου, λόγω ανεπαρκούς κοινωνικής απόστασης, δήλωσε ο Eric Caume, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο του Παρισιού La Pitié-Salpêtrière.

• Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 θα μπορούσαν να μεταφερθούν αεροπορικώς στη Βρετανία εάν η διαδικασία του Brexit επηρεάζει τα λιμάνια. 

• Ο αριθμός των θανάτων της Ιταλίας COVID-19 ξεπέρασε τους 60.000, με 564 νέους θανάτους την Κυριακή. Η Ιταλία γίνεται το έκτο έθνος στον κόσμο που ξεπέρασε τους 60.000 θανάτους και το δεύτερο στην Ευρώπη μετά το Ηνωμένο Βασίλειο.

• Η Ρωσία δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν περιορισμοί καραντίνας για να περιοριστεί η απότομη αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού από τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας ότι οι ειδικοί θεωρούν επαρκή την τρέχουσα δέσμη μέτρων.

• Ο επικεφαλής του προσωπικού της Angela Merkel, Helge Braun λέει ότι αναμένει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στη Γερμανία "τις πρώτες μέρες" του νέου έτους.

• Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Andy Haldane δήλωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν επιστρέψει με «πραγματικό ρυθμό» μετά την χαλάρωση των μέτρων την περασμένη εβδομάδα. "Τα νοικοκυριά έχουν δείξει απίστευτη ανθεκτικότητα", είπε.

• Η Ρωσία έχει δώσει έγκριση για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 Ad5-Ncov με συμμετοχή 8.000 εθελοντών.

• Αναφορές στη Βρετανία δείχνουν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, 94 ετών, και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech εντός εβδομάδων. Η Mail την Κυριακή είπε ότι ο βασιλικός εμβολιασμός θα "ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να λάβουν το ζωτικό τρύπημα".

• Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε 3,2% από μήνα σε μήνα τον Οκτώβριο, μια έκτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση και διπλάσια από την αναμενόμενη αύξηση 1,6%.

• Η κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. "Τα μέτρα μας θα παραμείνουν σε ισχύ για όσο χρειαστούν και δεν υπάρχει λόγος να αποσυρθούν πολύ γρήγορα", δήλωσε ο κυβερνήτης της Riksbank Stefan Ingves.