Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό έλεγχο η κατάσταση στο Γ.Ν.Κ. - 13 με Covid - Ένας στη Μ.Ε.Θ.

Γ.Ν.Κ.
07 Δεκεμβρίου 2020 / 13:50

Την Τετάρτη ο επανέλεγχος των υγειονομικών που προληπτικά έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα στο Νοσοκομείο - Δώδεκα Κερκυραίοι στη Μ.Ε.Λ. και ένας 84χρονος διασωληνωμένος στην Εντατική

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σε ό,τι αφορά στη νοσηλεία περιστατικών Covid19.

Κι αυτό διότι η κατάσταση -προϊόντος του γενικευμένου Lockdown- έχει αρχίσει να βελτιώνεται αναφορικά με νέα κρούσματα, κάτι που αποτυπώνεται και σε κερκυραϊκό επίπεδο.

Στη Μ.Ε.Λ. του Νοσοκομείου νοσηλεύονται σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 12 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στη Μ.Ε.Θ. βρίσκεται διασωληνωμένος ένας 84χρονος άνδρας. Άπαντες Κερκυραίοι και μάλιστα, περιστατικά συνδεδεμένα -ανά περίπτωση- μεταξύ τους. Όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από νοσοκομειακή πηγή, «αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο φιλοξενούμε τρεις οικογένειες».

Πρόκειται για περιπτώσεις από την Αχαράβη, τους Άγιους Δέκα, αλλά και ένα πρόσφατο περιστατικό (διπλό), με τη συνοδό του ασθενούς να βγαίνει θετική και να μεταδίδει τον ιό και σ΄εκείνον.

Απ' αυτό το τελευταίο κρούσμα, εξάλλου, σήμανε συναγερμός στο Γ.Ν.Κ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό θεωρείται από τα λεγόμενα «χαμηλού ρίσκου» λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας που τηρούνται εντός των χώρων του Νοσοκομείου.

Τα πρώτα δείγματα σε γιατρούς και νοσηλευτές ήταν αρνητικά, θα υπάρξει την Τετάρτη ακόμα ένας δειγματοληπτικός έλεγχος, όπως προβλέπει και η σχετική διαδικασία του ΕΟΔΥ,  με το προσωπικό προς το παρόν να έχει τεθει προληπτικά σε καραντίνα. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει εξαιτίας αυτού, όπως διαβεβαιώνουν πηγές του Γ.Ν.Κ., πρόβλημα με τον φόρτο εργασίας, καθώς η κατάσταση με τους νοσηλευόμενους σε Μ.Ε.Λ. και Μ.Ε.Θ. είναι ελεγχόμενη.