Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακή Διεπιστημονική Ημερίδα «My Care, My Comfort» στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Οκτωβρίου 2020 / 14:37

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Διοίκησης Νοσοκομείου). Διαδικτυακή Διεπιστημονική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας 2020, με κύριο σύνθημα: «My Care, My Comfort»

πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στις 12 Οκτωβρίου 2020.

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, από το 3ο Περιφερειακό Τμήμα της Ε.Ν.Ε., το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τον Επιστημονικό Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε., υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ε..

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετείχαν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και κλινικοί επιστήμονες από το χώρο της ανακουφιστικής φροντίδας, πανελλαδικά (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κέρκυρα) οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους, ανέπτυξαν με σαφήνεια όλες τις πτυχές της ανακουφιστικής φροντίδας, μεταδίδοντας το μήνυμα, ότι το δικαίωμα στην ανακουφιστική φροντίδα είναι θεμελιώδες και καθολικό για όλους τους χρόνιους πάσχοντες και για τις οικογένειες τους.

Επίσης αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα της ανάπτυξης δομών ανακουφιστικής φροντίδας σε πανελλήνια εμβέλεια, ενώ παράλληλα αναδείχτηκε το σημαντικό έργο των συλλόγων εθελοντών.

Από τα συμπεράσματα της ημερίδας προέκυψε ότι η νοσηλευτική επιστήμη εξελίσσεται σταδιακά προς την κατεύθυνση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης προς την ανακουφιστική νοσηλευτική φροντίδα, τόσο σε προπτυχιακό – μεταπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νοσηλευτικής εξειδίκευσης.