Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγανακτισμένοι στις Σινιές για το νερό, ζητούν απαλλαγή από τέλη για ένα εξάμηνο

Διακοπή νερού
13 Οκτωβρίου 2020 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νερό με το σταγονόμετρο, πλήρως ακατάλληλο ακόμη και για υποτυπώδη χρήση, έχουν οι κάτοικοι των Σινιών τα τελευταία χρόνια.

Με επιστολή τους προς τη ΔΕΥΑΚ, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με την υδροδότηση. Όπως περιγράφουν, για ένα εξάμηνο το χρόνο- δηλαδή κατά τις περιόδους με αυξημένη κατανάλωση λόγω επισκεπτών-  η υδροδότηση στην κοινότητα Σινιών γίνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων εναλλάξ ανά μία μέρα σε ακανόνιστα διαστήματα και με συντομότατη διάρκεια μερικών ωρών.

Ζητούν άμεσες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΚ ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το απαρχαιωμένο σύστημα ύδρευσης, αλλά και να εξαιρεθούν από τα τέλη ύδρευσης για ένα εξάμηνο ως ελάχιστη αποζημίωση. 

Η επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Σινιών:

Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν επιτρέψτε να σας μεταφέρουμε τη μέγιστη αγανάκτηση και κοινή απαίτηση του συνόλου των συγχωριανών, αναφορικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας με την υδροδότηση.

Συγκεκριμένα:
Τα τελευταία χρόνια για σχεδόν ένα ολόκληρο εξάμηνο κατά την τουριστική σεζόν, η υδροδότηση στην κοινότητα Σινιών γίνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων εναλλάξ ανά μία μέρα σε ακανόνιστα διαστήματα και με συντομότατη διάρκεια μερικών ωρών.

Η ποιότητα του παρεχόμενου νερού μέχρι πρόσφατα ήταν παντελώς απαράδεκτη καθότι δημιουργούσε την αίσθηση ενός λασπώδους χείμαρρου, πλήρως ακατάλληλο ακόμη και για υποτυπώδη χρήση. Φυσικά δεν τίθεται κανένας λόγος για πόση, μαγείρεμα ή μπάνιο.

Επιπλέον, τα τέλη που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι τα υψηλότερα στο νησίενώ παράλληλα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων υποχρεώνονται να πληρώνουν ιδιωτικά υδροφόρα για την εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών.

Παραβλέποντας το αίσθημα της «άνισης μεταχείρισης» της περιοχής μας, αλλά και διεκδικώντας τα αναφαίρετο δικαίωμα μας για λήψη ενός κοινωνικού και ζωτικού αγαθού, υγιούς και εύχρηστου σας μεταφέρουμε την παρακάτω λαϊκή απαίτηση του συνόλου των συγχωριανών:

«Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα αναφερθέντα, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση των προβλημάτων του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης της περιοχής μας και εγκρίνετε την εξαίρεση των  τελών ύδρευσης για το επόμενο εξάμηνο στο σύνολο των παροχών της κοινότητας Σινιών, ως ελάχιστη αποζημίωση».
Ευελπιστώντας στην ευγενική σας κατανόηση και ευαισθησία για τα παραπάνω.