Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάσεις εργασίας των καθαριστριών του Νοσοκομείου για να σταματήσουν οι απολύσεις τους

Νοσοκομείο Κέρκυρας
17 Ιουνίου 2020 / 15:41

Ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Νοσοκομείου στις 10/6,  ο Διοικητής αποφάσισε να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού, χωρίς να έχει ετυμηγορήσει επί των ενστάσεων το ΑΣΕΠ.   

Δεν θα μπούμε ούτε στο παιχνίδι να ρωτήσουμε τη Διοίκηση γιατί δεν περιμένει την απόφαση των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο, παρ' ότι η πλειοψηφία εξ ημών, διαθέτει τη μοριοδότηση που θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, η απόφαση απόλυσής μας, μετά και από αυτήν την κίνηση ήταν προειλημμένη. 

Η απόφαση διορισμού των επιτυχόντων που αποφάσισε του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει απαντήσει για τη νομιμότητα το ΑΣΕΠ, το αποδεικνύει. Ας μπει επιτέλους φρένο στην αλαζονεία της Διοίκησης, που δεν περιμένει ούτε την απόφαση του ΑΣΕΠ πριν τον όποιο διορισμό.

Κατόπιν απόφασης τους Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την 16/6, καλούμε τους συναδέλφους σε τέτράωρες στάσεις εργασίας,την Τρίτη 23/6 και την Τετάρτη 24/6 από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00. για να σταματήσουν οι απολύσεις μας. 

Καλούμε όλα τα σωματεία της Κέρκυρας να συμπαρασταθούν στον Αγώνα μας.