Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αφιερωμένος» στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο φετινός καθαρισμός του Ερημίτη

Ερημίτης
08 Ιουνίου 2020 / 09:25

-NCH Capital: Ξεκινάμε το φθινόπωρο -Save Erimitis: Θα πέσουν σε ανθρώπινο τείχος

ΚΑΣΣΙΟΠΗ(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Με μεγαλύτερη όρεξη από ποτέ, μαζεύτηκαν την Κυριακή οι φίλοι του κινήματος Save Erimitis, για τον καθιερωμένο εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής. 

Τονίζοντας την αντίθεση της κοινωνίας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει την επένδυση, αίροντας τα "εμπόδια" της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους» σημειώνει χαρακτηριστικά πως φέτος ο καθαρισμός είναι αφιερωμένος στην περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρήδη Κράτσα.

«Πανηγυρικά, με πολύ κέφι κι ενθουσιασμό ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής η καθιερωμένη θερινή καμπάνια οργανωμένου καθαρισμού των ακτών του Ερημίτη! 

Πολίτες κάθε ηλικίας, παιδιά, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου "Ερημίτη Πλους..." έδωσαν το "παρών" εκδηλώνοντας ποικιλοτρόπως την αγάπη τους προς το οικοσύστημα, του Ερημίτη! 

Τον Ερημίτη που τους ανήκει και τον θέλουν ανέπαφο, κόσμημα της Β.Α. Κέρκυρας, να τον χαίρονται και να τον απολαμβάνουν ως έχει, να τους προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές του, να ηρεμεί την ψυχή τους, να ξεκουράζει το μυαλό και τη ματιά τους...

Στα πρόσωπα όλων μπορούσε κανείς να διακρίνει τη χαρά από το περιβάλλον και τη μαγεία της φύσης αλλά και την οργή εναντίον εκείνων που επιβουλεύονται την καταστροφή του...

Φίλες και φίλοι του οικοσυστήματος, όπως βλέπετε ο Ερημίτης με τον αγώνα σας είναι εκεί παρθένος, γεμάτος ομορφιές, αλώβητος έτοιμος να σας δεχθεί με τις οικογένειες σας, να κάνετε τα μπάνια σας στις πανέμορφες παραλίες του και το περπάτημα σας στα μοναδικά μονοπάτια του.
Καλό καλοκαίρι...

Ας το καταλάβουν καλά και οι φερόμενοι ως επενδυτές και οι ανεγκέφαλοι της πολιτικής εξουσίας ότι ο Ερημίτης είναι δικός μας - του κερκυραϊκού λαού και θα παραμείνει δικός μας... Αν τολμήσουν να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους ένα ανθρώπινο τείχος...

NCH Capital: Ξεκινάμε το φθινόπωρο...

Σε άλλο μήκος κύματος κινούνται ο πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Σάντη επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου για τα Δυτικά Bαλκάνια, την Eλλάδα και την Kύπρο.

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της επένδυσης στην Κασσιόπη της Kέρκυρας (Ερημίτη), ο κ. Σάντης (μεταξύ άλλων) είπε:
«Bρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Λόγω της πανδημίας υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην εξέταση του φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο έχουμε φτάσει πλέον στο τέλος.
Παράλληλα, αυτή την περίοδο προετοιμαζόμαστε για τη διαδικασία επιλογής του κατασκευαστή, που θα πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση της άδειας καθώς αυτό είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, χωρίς άλλη καθυστέρηση θα ξεκινήσει η υλοποίηση του project. Ένα εφικτό σενάριο είναι μετά το καλοκαίρι, δηλαδή Σεπτέμβριο με Oκτώβριο, με την προϋπόθεση ότι όλα θα κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Γιατί όσα βρίσκονται εκτός του δικού μας ελέγχου δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε.
Tο project θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο περίπου 90 δωματίων, μικρό αριθμό πολυτελών διαμερισμάτων, εξοχικές κατοικίες, αλλά και μαρίνα για τουριστικά σκάφη.
H ανάπτυξη χωρίζεται σε δύο φάσεις. H πρώτη, με τις βασικές υποδομές, την ξενοδοχειακή μονάδα κ.ά. θα ολοκληρωθεί, σε περίοδο δύο ετών και η δεύτερη, με το σκέλος για τις βίλες, σε άλλα τρία χρόνια.
Υπολογίζουμε δηλαδή για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου μια πενταετία. – Το συγκρότημα θα λειτουργήσει υπό το management μεγάλης ξένης αλυσίδας ξενοδοχείων που έχει ήδη επιλεγεί. – Το κατασκευαστικό κόστος θα φτάσει στα 120 – 130 εκατ. ευρώ»
.