Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βαφτίζουν τις ανανεώσεις συμβασιούχων γιατρών ως νέες προσλήψεις»

Γ.Ν.Κ.
28 Απριλίου 2020 / 19:09

Ανακοίνωση-απάντηση της Ομάδας Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας - Δεν προχωρά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με γιατρό, καθώς αυτός παραμένει (ως επικουρικός, με ανανέωση της σύμβασής του) στο Νοσοκομείο, τονίζει η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, ως απάντηση σ' αυτήν -νωρίτερα σήμερα- της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, εξέδωσε η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωση, η οποία τιτλοφορείται: «Στο νοσοκομείο Κέρκυρας βαφτίζουν τις ανανεώσεις συμβασιούχων γιατρών ως νέες προσλήψεις!!», επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «Καμία κουβέντα για την λύση σύμβασης εν μέσω κορωνοιού επικουρικού ιατρού» με σαφή καταλογισμό ευθυνών στον Διοικητή του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Σύμφωνα με την Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς η -προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό Βουλευτή στην Κέρκυρα, Στέφανο Γκίκα- πρόσληψη του γιατρού στο ΕΚΑΒ του νησιού, καθώς ο εν λόγω γιατρός είδε την σύμβασή του με το Νοσοκομείο, ως επικουρικός, ν' ανανεώνεται, άρα κατ' επέκταση δεν ενισχύεται παράλληλα και το υποστελεχωμένο Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΚΑΒ. 

«Να κόψουμε στα 2 τον ίδιο γιατρό δε γίνεται...», υπογραμμίζεται με σκωπτικό ύφος στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου, μετά από μήνες και σωρεία ερωτημάτων, έκανε την τιμή να απαντήσει σε δελτίο τύπου μας, ότι "προσέλαβε ιατρό στα ΤΕΠ και ότι προσέλαβε και μαιευτήρα"…

Η αλήθεια είναι ότι απλά βάφτισε τις επαναπροσλήψεις σε θέσεις που υπάρχουν και χρηματοδοτούνται από το 2017 ως νέες προσλήψεις.

Τόσο επαναπρόσληψη του ορθοπεδικού του ΤΕΠ, όσο και η πρόσληψη του μαιευτήρα είναι απλά ανανεώσεις θέσεων, υπηρετούντων επικουρικών ιατρών. Στη θέση μάλιστα του ορθοπεδικού των ΤΕΠ, ανανέωσε τη σύμβαση ο γιατρός, για τον οποίο ο κυβερνητικός βουλευτής και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, έβγαλαν πανηγυρικές ανακοινώσεις, ως νέα πρόσληψη στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας μετά από 5 χρόνια,

Καμία απάντηση βέβαια δε πήραμε, γιατί εν μέσω πανδημίας, και παρά τις οδηγίες του υπουργείου για παράταση όλων των συμβάσεων που λήγουν, ο διοικητής έλυσε τη σύμβαση γυναικολόγου που υπηρετούσε έως τις 25 Απριλίου, αντί να επεκτείνει τη σύμβαση για ακόμα 4 μήνες, με χρηματοδότηση μάλιστα του υπουργείου.

Περιμένουμε επίσης από τον κ.Γκίκα να μας διαφωτίσει με βάση την εξέλιξη αυτή, πότε ακριβώς θα προσληφθεί στο ΕΚΑΒ, ο γιατρός που ανακοίνωσε. Να κόψουμε στα 2 τον ίδιο γιατρό δε γίνεται φανταζόμαστε…»