Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιητική εξέλιξη στην υγεία του Κερκυραίου - Βελτίωση και για την έτερη νοσηλευόμενη στο ΠΑ.Γ.Ν.Ι.

ΠΑ.Γ.Ν.Ι.
17 Απριλίου 2020 / 15:51

Βελτιούμενη η κατάσταση της υγείας και των δυο -εκ Κερκύρας- νοσηλευόμενων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με κορωνοϊό

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Ικανοποιητική εξέλιξη παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Κερκυραίου, πρώτου -χρονικά- κρούσματος κορωνοίού στο νησί, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Βελτιωμένη, για μια ακόμα ημέρα, είναι και η κατάσταση της υγείας της συζύγου (3ο σε χρονολογική σειρά) του θανόντος άνδρα από την Κέρκυρα (δεύτερο κρούσμα επί κερκυραϊκού εδάφους και μοναδικού θύματος μέχρι σήμερα από Covid19), η οποία επίσης νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αναλυτικά, η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε ότι αφορά το ΠΑ.Γ.Ν.Ι., διαμορφώνεται ως εξής:

1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη.

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται δύο διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

- Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.

- Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη.


4. Χθες από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 36 νέα δείγματα. Τα δύο αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα τριάντα τέσσερα όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.