Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ενημέρωσης (photos)

Ενημέρωση
10 Ιουνίου 2023 / 22:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το πέρας των ομιλιών αναπτύχθηκε συζήτηση με την μορφή ερωταπαντήσεων ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/06 η εκδήλωσε που εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 40 χρόνια από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας «Ενημέρωση». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιστορικό κτήριο του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν η Τράπεζα της Ελλάδος στην πλατεία Δημαρχείου.



Αφορμή για την συνδιοργάνωση αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Το βιβλίο, που έχει τίτλο «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» βασίστηκε στη διδακτορική διατριβή του κ. Τριανταφύλλου.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον συγγραφέα και μίλησαν γι’ αυτό ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας Μανόλης Δρακάκης, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Αριστείδης Βραχάτης και ο δημοσιογράφος, εκδότης της «Ενημέρωσης», Γιώργος Κατσαΐτης.



Η εκδήλωση ασχολήθηκε με ενδιαφέροντα θέματα όπως η εξέλιξη της πληροφορίας στο τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα, η θέση του δημοσιογράφου σήμερα, αλλά και φαινόμενα της σύγχρονης εποχής όπως η δυνατότητα παραγωγής περιεχομένου από ηλεκτρονικά μέσα και τη θέση της τεχνητής νοημοσύνης.

Μετά το πέρας των ομιλιών αναπτύχθηκε συζήτηση με την μορφή ερωταπαντήσεων ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου,ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καρύδης, ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κερκυραϊκών μέσων.




Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την Ionian Camerata του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρου Γκικόντη





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.