Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά!

Αναμένα τα φώτα στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο πατρών, Παναγιά η βοήθεια.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ο υπάλληλος να σβήνει τα φώτα στην Περιφέρεια Ηπείρου, θύμισε πως το Πολυτεχνείο στην Πάτρα έλυσε το πρόβλημα πριν από τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια!

ΠΑΤΡΑ. Η πρόσληψη στην Περιφέρεια Ηπείρου ατόμου τινός προκειμένου να σβήνει φώτα και κλιματιστικά μετά το πέρας και να κλείνει τα παντζούρια, παραπέμπει ευθέως και σαφώς στον τρόπο που λειτουργεί η ένδοξη χώρα. Κι όμως εν έτει 2008 ακόμα με την ίδια αφορμή, την αδιαφορία όσων εργάζονται σε πολυάριθμες δομές, η Πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών εκπόνησε ειδική μελέτη! Με χρήση καμερών και ειδικών αισθητήρων κατόρθωσε να ελέγξει το τέρας και τα φώτα στους διαδρόμους και τα γραφεία του κτηρίου του Πανεπιστημίου ή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου (σ.σ. θα σας γελάσω και δεν θέλω) να σβήνουν με την αποχώρηση και του τελευταίου ανθρώπου απ' αυτό. Μάλιστα η πατέντα πουλήθηκε στο εξωτερικό ώστε να υπάρξει ο βιομηχανικός σχεδιασμός της υπηρεσίας. Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι σήμερα τα φώτα στήν Σχολή παραμένουν αναμένα και οι ακόμα χειρότερες εξηγούν πως το Πανεπιστήμιο δεν βρήκε ποτέ τις πιστώσεις για να αγοράσει τη βιομηχανοποιημένη πια πατέντα, που το ίδιο αρχικώς επιννόησε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.