Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το βαρύ χαρτί του πρωθυπουργού σαν σκιά πάνω από το δημοτικό συμβούλιο Β. Κέρκυρας για τον Ερημίτη

Μητσοτάκης
01 Φεβρουαρίου 2020 / 11:50
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρόθεση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τον Ερημίτη, συμβολίζοντας με την παρουσία του εδώ την εδραιωμένη θέληση της κυβέρνησης ώστε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η επένδυση, επιβεβαίωσε στο enimerosi.com, o Στ. Γκίκας.

Την ανακοίνωση αυτή περί των πρωθυπουργικών προθέσεων έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση πίτας της ΔΗΜΤΟ Μέσης Κέρκυρας του κόμματος. Ο Κυρανάκης απέδωσε την πληροφορία σε επικοινωνία του με τον υπουργό Αννάπτυξης, Α. Γεωργιάδη. Ο Στ. Γκίκας, σε επικοινωνία του με το Μαξίμου.
Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή Κερκύρας, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα προσεχή Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου και πάντως μετά από τη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, που ως γνωστόν συνεδριάζει γι' αυτό το θέμα τη Δευτέρα.
Στην κυβέρνηση πιστεύουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι αυτή είναι η τελευταία διοικητική πράξη, που εφόσον συμβεί, θ' ανοίξει ο δρόμος για την επένδυση.
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο το όνομα του πρωθυπουργού πέφτει σαν το πιο βαρύ χαρτί, σαν σκιά πάνω από το δημοτικό συμβούλιο Β. Κέρκυρας αλλά και τη Δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί η εκκαθάριση υποθέσεων σχετικά με το θέμα.
Γίνεται έτσι, σχολίαζαν στο enimerosi.com, μια προσπάθεια να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη γνωστή δήλωση Δένδια, που αν και έγινε σε χρόνο προ των τελευταίων εκλογών, αμφισβητείται με κατηγορηματικότητα η σκοπιμότητα και η αξία της επένδυσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.