Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθεροι οι τέσσερις αλβανοί τελωνειακοί

Κλοπές
05 Ιουλίου 2016 / 15:34

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το μεσημέρι οι τέσσερις αλβανοί τελωνειακοί υπάλληλοι, που είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Καλπακίου, κατά την διάρκεια καταδίωξης δύο φορτηγών που μετέφεραν κλοπιμαία με κατεύθυνση προς τη γείτονα χώρα.

Ανακριτής και Εισαγγελέας πείστηκαν για το ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στην υπόθεση και είναι χαρακτηριστικό πως η απόφαση δεν συνοδεύεται από την επιβολή περιοριστικών όρων. Οι τέσσερις τελωνειακοί προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι η παρουσία τους στην Ελλάδα είχε να κάνει με τον έλεγχο λειτουργίας των συνοριακών τελωνειακών σταθμών και το ότι βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της καταδίωξης ήταν συμπτωματικό.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου είχε ανακοινωθεί πως οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προσπαθούσε να μεταφέρει κλοπιμαία στην Αλβανία. Η όλη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων εξελίχθηκε όταν εντόπισαν στην Εθνική οδό Κόνιτσας – Ιωαννίνων δύο φορτηγά και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινούνται ύποπτα.
Όπως αναφερόταν στο αστυνομικό δελτίο, οι επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και άλλαξαν πορεία, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τέσσερις συλληφθέντες, λειτουργούσαν ως προπομποί των φορτηγών, στα οποία μεταφέρονταν κλοπιμαία, προκειμένου να ελέγχουν το δρομολόγιο και να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.
Από τοην Ηπειρωτικό Αγώνα 
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/33552/2016-07-05.html