Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα που ρήμαζε σπίτια στην Κέρκυρα

ΚΛΟΠΕΣ
27 Οκτωβρίου 2022 / 15:54

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Συνελήφθησαν οι δύο εξ αυτών κατά την αυτόφωρη διαδικασία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κύκλωμα που είχε βάλει στο μάτι κατοικίες αρπάζοντας χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.
Την εγκληματική ομάδα αποτελούν 8 ντόπιοι. Οι δράστες εμπλέκονται σε -4- περιπτώσεις κλοπής, που έγιναν σε σπίτια, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δυο εκ των  εμπλεκομένων –ηλικίας 29 και 25 ετών-, ενώ, στη δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται επιπλέον -6- συνεργοί τους -κατά περίπτωση-.

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθέντες, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (25.10.2022), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς, το πρωί της ίδιας ημέρας, από κοινού με δυο ακόμα συνεργούς τους –ηλικίας 24 και 25 ετών-, οι οποίοι αναζητούνται, παραβίασαν δύο οικίες στην περιοχή Γαρδελάδων της Κέρκυρας, αφαιρώντας δύο κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, αντίστοιχα.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η περαιτέρω δράση των προαναφερόμενων, οι οποίοι από κοινού με άλλους -4- ημεδαπούς συνεργούς τους –ηλικίας  21, 24, 26 και  32 ετών-  και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εμπλέκονται, επιπλέον -κατά περίπτωση- σε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή των Καρουσάδων, την Παρασκευή (05.08.2022), αφαιρώντας το ποσό των -74.000- ευρώ και σε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή του Σκριπερού, την Παρασκευή (21.10.2022), αφαιρώντας από το εσωτερικό αντικείμενα συνολικής αξίας -1.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κατασχέθηκαν δυο ι.χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι παραπάνω κατά την παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.