Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεφαλονιά: Τρείς συλλήψεις για κλοπή

ΚΛΟΠΕΣ
12 Αυγούστου 2024 / 13:03
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Τρείς άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για υποθέσεις κλοπής και απόπειρες σε σπίτια στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα.

Οι τρείς δράστες, ηλικίας 19,26 και 36 ετών εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 11/08 και συνελήφθησαν στα πλαίσια συντονισμένης κινητοποίησης, αφού διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε μία περίπτωση κλοπής και σε δύο απόπειρες, που σημειώθηκαν την προηγούμενη μέρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα του Σαββάτου 10/08, αφού παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στο Αργοστόλι, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά των 8.200 ευρώ και 500 δολαρίων καθώς και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη, ως οι δράστες σε δύο απόπειρες κλοπής από οικίες,  πρωινές και μεσημβρινές της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Ρατζακλί και στο Αργοστόλι.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των παραπάνω πράξεων.

Οι συλληφθέντες με τη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.