Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο δεματοποιητής μας χωρίζει από τη λύση, είπαν στην Εισαγγελέα οι Τεμπλονιώτες

Τεμπλόνι
30 Ιουνίου 2016 / 16:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διαβεβαίωση ότι θα ανακοινώσουν την απόφασή τους την Παρασκευή στον δήμαρχο έδωσαν οι δημότες, που έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ, στην εισαγγελέα Μ. Τατάκη και τον Αστυνομικό διευθυντή Γ. Αγάθο, που πήγαν στο Τεμπλόνι. Η συνάντηση εκεί έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (14:30).

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους δημότες εκεί έστειλε επίσης και ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης, Δ. Παναγιωτόπουλος, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Διοίκησης να προσφύγει δικαστικά εναντίον τους, επικαλούμενος τη ζημία, που προκαλεί ο αποκλεισμός. Οι ενέργειες αυτές θεωρείται ότι ακολουθούν τη χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού μεγάλων έργων υπό τον Αλ. Φλαμπουράρη, κατά την οποία αναφορικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Ιονίων, τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης της επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Από την πλευρά τους οι περίοικοι του ΧΥΤΑ και τα μέλη του Εξωραϊστικού συλλόγου ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης με εκπροσώπους των κερκυραϊκών φορέων και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν συνέλευση. Στις προθέσεις τους είναι να συνυπογράψουν με τους κερκυραϊκούς φορείς που θα τους επισκεφθούν έκκληση προς τον δήμαρχο να υποσχεθεί ότι δεν προτίθεται να εγκαταστήσει δεματοποιητή στο Τεμπλόνι κι έτσι να διαιωνισθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ, όπως πιστεύουν. Από την απάντηση του δημάρχου στο θέμα της εγκατάστασης του δεματοποιητή θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση των Τεμπλονιωτών και η λύση του αποκλεισμού, είπε στο enimerosi.com ο εκπρόσωπος τους, Γ. Μέριανος.