Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργαζομένων του Μαρινόπουλου

Μαρινόπουλος
29 Ιουνίου 2016 / 13:02

Μετά την κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα της επιχείρησης Μαρινόπουλος Α.Ε, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας παρακολουθεί με ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις στην εταιρεία, η οποία απασχολεί 12.000 χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Όλοι οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και όλες τις εργατικές απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν τα εύκολα "θύματα" των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ' επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου.
Το εργατικό κίνημα και ο άμεσος εκφραστής του στο νησί μας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, θεωρεί επιβεβλημένη την αλλαγή των προβλέψεων του Πτωχευτικού Δικαίου, ώστε να διασφαλίζονται πρώτα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, και όχι να προηγούνται οι Τράπεζες, οι προμηθευτές και το Δημόσιο.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα καταστήματα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο νησί μας και δηλώνει ότι θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των εργασιακών τους συμφερόντων».