Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
28 Nov 2023 / 12:45

Καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή την Τετάρτη, 29 Νοέμβρη, στις 10π.μ. στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης και την Πέμπτη, 30 Νοέμβρη, στις 12 στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας οδηγούν για άλλη μια φορά τους Υγειονομικούς και τα Σωματεία τους σε απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για Τετάρτη και Πέμπτη, 29 και 30 Νοεμβρίου. Οι κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, μέρα με τη μέρα, υπονομεύουν τον Δημόσιο Τομέα της Υγείας με πολιτικές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των υποδομών Υγείας.

Στόχος των κυβερνήσεων είναι η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και η μετατροπή του κοινωνικού αγαθού της περίθαλψης και της θεραπείας σε πηγή εσόδων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία γίνονται οξύτερα στις απομεμακρυσμένες περιοχές της χώρας, σε περιοχές όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνικής σύνθεσης κι εκεί όπου είναι χαμηλός ο βαθμός οργάνωσης, διεκδίκησης και λαϊκού αγώνα για δωρεάν, δημόσια, αναβαθμισμένη Υγεία.

Γι' αυτόν τον λόγο, βλέπουμε τη Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα -το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα Ιατρεία και το ΕΚΑΒ- να υπολειτουργούν και τα προβλήματα να μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε «πιάσει πάτο» σε σχέση με την επίσης προβληματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης των Υγειονομικών, και καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους σε μαζική συμμετοχή:

• Την Τετάρτη, 29 Νοέμβρη, στις 10π.μ. στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης

• Την Πέμπτη, 30 Νοέμβρη, στις 12 στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου

ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ