Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Εκκίνηση» για τις αδειοδοτήσεις του Περιφερειάρχη & τα επεισόδια στην πρ. Νομαρχία

Εκκίνηση
02 Μαρτίου 2019 / 08:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ο κ. Γαλιατσάτος κόντρα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2014, άνοιξε τον δρόμο της επιπλέον καταστροφής για Τεμπλόνι και Λευκίμμη», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Εκκίνηση»,

η νέα αριστερή Κίνηση για τον δήμο της Κέρκυρας. «Αποτέλεσμα της επιλογής του αυτή ήταν και τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν και ο κ. Περιφερειάρχης φέρει το μεγαλύτερο μέρος της πολιτική ευθύνη για αυτά».
Στο κείμενο της η «Εκκίνηση» διευκρινίζει ωστόσο: «Όσο και αν αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση πολιτών  θεωρούμε ότι τέτοια γεγονότα δε βοηθάνε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος που θα μπορέσει να ανατρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική και στο ζήτημα των απορριμμάτων»

Η ανακοίνωση
«Σε μία κίνηση προεκλογικού τακτικισμού δια χειρός Περιφερειάρχη (υπέγραψε τα δύο σχέδια συμμόρφωσης), η περιφερειακή αρχή στην ουσία έριξε όλη την ευθύνη στον Δήμο Κέρκυρας, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα του και μεταβιβάζοντας του την απόλυτη διαχείριση της κατάστασης. Από τη μία για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης, προεξοφλεί μια άδεια λειτουργίας, με προϋποθέσεις, που δεν πληρούνται, και δε θα πληρούνται στο άμεσο επόμενο διάστημα, ενώ για το οικόπεδο των αδελφάτων ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργίας ενός πέμπτου κυττάρου στην περιοχή του Τεμπλονίου
Ουσιαστικά δηλαδή, αυτό που κάνει με τις αποφάσεις αυτές είναι να δίνει πλήρη πολιτική στήριξη, στην κατεύθυνση που κινείται ο δήμος, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες για την αποτυχία διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Γαλιατσάτος κόντρα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2014 τόσο για την Λευκίμμη όσο και για το Τεμπλόνι, άνοιξε τον δρόμο της επιπλέον καταστροφής των δύο περιοχών.
Αποτέλεσμα της επιλογής του αυτή ήταν και τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν και ο κ. Περιφερειάρχης φέρει το μεγαλύτερο μέρος της πολιτική ευθύνη για αυτά.
Όσο και αν αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση πολιτών που βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται και το μέλλον τους δυσοίωνο, θεωρούμε ότι τέτοια γεγονότα δε βοηθάνε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος που θα μπορέσει να ανατρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική και στο ζήτημα των απορριμμάτων».