Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο νέος διαδικτυακός χάρτης της ανακύκλωσης στην Κέρκυρα είναι γεγονός!

ανακύκλωση
24 Φεβρουαρίου 2019 / 18:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νέος συγκεντρωτικός χάρτης με όλα τα σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο νησί, είναι έτοιμος δια χειρός ...«όλων μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας».

Πρόκειται για διαδικτυακό χάρτη στην πλατφόρμα της Google, με σήματα ανακύκλωσης πάνω σε κάθε περιοχή από άκρο σε άκρο του νησιού. Πατώντας πάνω σε κάθε σημείο, μπορεί κανεις να διαβάσει στο αναδυόμενο παράθυρο οδηγίες για την την ακριβή τοποθεσία, τα υλικά συγκέντρωσης, τις ώρες λειτουργίας καθώς και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της πράσινης γωνιάς. Όπως είπε ο Σπύρος Νεράντζης στο enimerosi.com, ο χάρτης είναι πλήρως ενημερωμένος, με τα 16 σημεία που λειτουργούν ήδη, ενώ θα συμπληρώνεται κάθε φορά που θα προστίθεται ένα νέο (ετοιμάζονται ακόμα δέκα πράσινες γωνιές). Η αγγλόφωνη έκδοση ετοιμάζεται και βγαίνει "στον αέρα" λίαν συντόμως. 

Μπορείτε να μεταβείτε στον χάρτη από εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.