Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρ. Μωραΐτης: Προφανούς προεκλογικής σκοπιμότητας τα δημοσιεύματα για τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ»

Χρήστος Μωραΐτης
14 Δεκεμβρίου 2018 / 17:36

«Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με κανέναν τρόπο δεν μπορεί είτε νόμιμα είτε καταχρηστικά να παρέμβει στις διαδικασίες αυτές και πολύ περισσότερο να τις χειραγωγήσει»

Απάντηση Μωραΐτη στο Corfu Channel
 
Σε χθεσινή εκπομπή (13.12.18) του Corfu Channel και σε σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο επιχειρείται μια πρωτοφανής σπίλωση εμένα και της οικογένειάς μου. Εγκαλούμαι ότι μετέτρεψα σε «οικογενειακή υπόθεση» δυο προσλήψεις με σύμβαση έργου στα πλαίσια ενός διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία. Επιχειρείται παράλληλα, με απροκάλυπτο τρόπο, η ενοχοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια προφανούς προεκλογικής σκοπιμότητας. Για τους καλοπροαίρετους και μόνο, λοιπόν, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι ερευνητικό ίδρυμα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, χωρίς καμιά απολύτως σχέση, άμεση ή έμμεση, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι επικεφαλής εταίρος του εν λόγω προγράμματος, με δικό του προϋπολογισμό, επιστημονικό σχεδιασμό και απόλυτη αυτοτέλεια στην επιλογή και την αμοιβή των συνεργατών του, υποκείμενο στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και ελεγχόμενο για την εφαρμογή τους.

2. Οι δυο συμβάσεις έργου που αναφέρονται, όπως και η προκήρυξη των θέσεων έγιναν κατά πως ο νόμος ορίζει με ευθύνη του οργανισμού.

3. Τα ιδιαίτερα προσόντα που απαιτούνται για την πρόσληψη συνεργατών, ο προσδιορισμός των καθηκόντων τους και η τελική απόφαση είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Οργανισμού, το ίδιο και η αμοιβή τους.

4. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με κανέναν τρόπο δεν μπορεί είτε νόμιμα είτε καταχρηστικά να παρέμβει στις διαδικασίες αυτές και πολύ περισσότερο να τις χειραγωγήσει. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε εκτός Οργανισμού.

5. Όποιος ισχυρίζεται ότι εγώ εκμεταλλεύτηκα τη θέση του προέδρου για να χειραγωγήσω ή να επηρεάσω τις τελικές αποφάσεις, πρέπει  και να μπορεί να το αποδείξει. Αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης.
 
Επίλογος:
Ας παραδεχτούμε όλοι μαζί, αγαπητοί αναγνώστες, αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε: η προεκλογική περίοδος άρχισε και για μερικούς όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Όσο πιο πολύ καταλαβαίνουν ότι χάνουν την παρτίδα, τόσο πιο πολύ χτυπάνε κάτω από τη μέση. Είναι κι αυτό μέρος της δικής τους ηθικής. Όμως θυμίζω ότι στη μικρή μας κοινωνία γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και πολλοί θυμούνται.
 
Χρήστος Μωραΐτης