Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταδικάζουν την επίθεση Δαμασκός και Τεχεράνη

Συρία
14 Απριλίου 2018 / 07:43

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Συρία καταδικάζει την επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία ως καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο SANA, η χρονική στιγμή της επιθετικότητας συμπίπτει με την άφιξη μιας ομάδας από την διερεύνηση των ισχυρισμών σχετικά με την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στο Douma, από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) Στοχεύει κυρίως στην παρεμπόδιση του έργου της αποστολής.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ. SANA - Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία. Σε δήλωση που εκδόθηκε το Σάββατο, το υπουργείο δήλωσε ότι η επιθετικότητα αποτελεί καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και της κυριαρχίας του συριακού κράτους, προειδοποιώντας για τις περιφερειακές και διεθνείς επιπτώσεις της πράξης αυτής. Κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες αυτής της περιπέτειας, υποδεικνύοντας ότι η Τεχεράνη απορρίπτει τη χρήση χημικών όπλων καθώς και ό, τι αποτελεί πρόφαση για την επίθεση σε ένα κυρίαρχο κράτος.