Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας Νοσοκομείου Κέρκυρας - Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
18 Ιανουαρίου 2018 / 10:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από αρκετό καιρό, ολοκληρώθηκε οριστικά στις 16/01/2018, η διαδικασία υπογραφής της προγραμματικής συμφωνίας

του Διοικητή του ΓΝ Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα με τον Προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Δρ. Νικόλαο Καρακούκη, με σκοπό την συνεργασία των δυο υπηρεσιών.

Η συμφωνία αυτή έχει σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, όπως αυτά που είχαν προκύψει στο παρελθόν, καθώς οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις γίνονται πλέον από ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας του Νοσοκομείου, (ανήκει στο Υπ. Υγείας), που  συνεργάζεται με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας (ανήκουν στο Υπ. Δικαιοσύνης).

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η ενίσχυση, υποστήριξη και αναβάθμιση του συμπληρωματικού ρόλου των δύο  φορέων, η άμεση εξυπηρέτηση περιστατικών ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος, η διαμόρφωση κοινών πρακτικών  για τη διεκπεραίωση και ολοκλήρωση παραγγελιών, η ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και απόψεων μέσα από συνεργατικά μοντέλα λήψης αποφάσεων για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων προς το κοινό υπηρεσιών και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις αξίες και τις αρχές του ιατροδικαστικού έργου.