Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας αναμένεται η μετακίνηση του Ογκολόγου στην Κέρκυρα

Υπουργείο Υγείας
12 Ιουνίου 2024 / 12:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Νέος νεφρολόγος βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο, εντός των ημερών αναμένεται Νευρολόγος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κοινωνική αντίδραση που προκάλεσε η έλλειψη ογκολόγου, ταυτόχρονα με τις προσπάθειες που κατέβαλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, πέρασε τελικά το μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας για την αναγκαιότητα παρέμβασης ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις της 6ης ΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απώλεια της αείμνηστης γιατρού Άννας Μουζακίτη, η θέση είχε μείνει κενή και οι ανάγκες των ασθενών καλύπτονταν κατ' ανάγκην από Παθολόγο.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον ογκολόγο Καποδίστρια που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Ρίου, συνάντησε εμπόδια από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος δεν ενέκρινε τη μετακίνηση του, υποστηρίζοντας ότι θα έλυνε ένα πρόβλημα, δημιουργώντας ένα άλλο.

Με τη στάση του αυτή πάντως προκάλεσε οξύτατες δημόσιες διαμαρτυρίες στην κοινωνική γνώμη, όπως και από ιατρικούς και πολιτικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε",  το πρόβλημα βαίνει προς τη λύση του, ενώ ο κυβερνητικός βουλευτής Στέφανος Γκίκας σε ανάρτησή του ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για τη ρύθμιση του σημαντικού προβλήματος εντός καλοκαιριού. 

Παράλληλα καλύφθηκε μία θέση Νεφρολόγου, με το κίνητρο την δωρεάν παροχής στέγης σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσληφθεί και μόνιμος γιατρός ειδικότητας Νευρολογίας. Για την κάλυψη των αναγκών της Νευρολογικής Κλινικής θα συνεχιστεί επίσης η συνεργασία με τον ιδιώτη γιατρό Κώστα Σπίγγο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.