Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδράσεις για την πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
02 Ιανουαρίου 2018 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφαση να ορίσει προσωρινό προϊστάμενο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου τον καρδιολόγο Αντώνη Δραγανίγο,

μετά τη συνταξιοδότηση του πνευμονολόγου Κυριάκου Χαΐνη, έλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την αντίδραση του πνευμονολόγου Κυριάκου Χαΐνη, ο οποίος σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, "αντί να προχωρήσει έστω και τώρα κατεπειγόντως στη προκήρυξη της θέσης και συγχρόνως να καλύψει προσωρινά την Κλινική βάσει του Νόμου του ΕΣΥ με Διευθυντή Πνευμονολόγο προχώρησε σε μία πρωτοφανή ενέργεια.  Εξέδωσε απόφαση ως "Εξαιρετικά Επείγουσα" με την οποία όρισε τον Καρδιολόγο κ. Δραγανίγο Φοίβο-Αντώνιο, προϊστάμενο της Καρδιολογικής Κλινικής και Δ/ντή του παθολογικού τομέα, προσωρινό προϊστάμενο της Πνευμονολογικής Κλινικής. Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου στην Απόφασή του δεν αναφέρει ότι ο κ. Δραγανίγος είναι Καρδιολόγος και Προϊστάμενος της Καρδιολογικής Κλινικής." Ο κ. Χαϊνης, επισημαίνει επίσης ότι ενώ ο Διοικητής γνώριζε ότι η Κλινική θα έμενε ακέφαλη από την 1η Ιανουαρίου 2018 δεν προκήρυξε τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Κλινικής στις 30 Ιουνίου 2017. Προσθέτει ότι όχι μόνο τότε αλλά ούτε μέχρι σήμερα έχει προκηρύξει την θέση.

Η "Ενημέρωση", επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβο Κακαβίτσα ώστε να απαντήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία.  Ο κ. Κακαβίτσας, τόνισε ότι δεν πρόκειται για κάτι παράνομο και ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν νομότυπα βάσει όσων προβλέπει ο σχετικός νόμος. Σημείωσε ότι η Διοίκηση προτίμησε να καλυφθεί το κενό από τον Διευθυντή του Τομέα μέχρι την κάλυψη της θέσης από το Υπουργείο, όπως η ίδια έχει ζητήσει. Ανέφερε τέλος, ότι η Διοίκηση σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος. Όσον αφορά στην προκήρυξη της θέσης, ο κ. Κακαβίτσας επισήμανε ότι ο νόμος αναφέρει ότι η Διοίκηση δύναται εως 6 μήνες νωρίτερα να προκηρύξει τις θέσεις. Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Κακαβίτσας, αρχές Σεπτεμβρίου που ήρθε το έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους για τη συνταξιοδότηση δυο διευθυντών, εντός 30 ημερών ζητήθηκε η προκήρυξη και των δυο θέσεων.