Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποσύρεται από την ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, το θέμα αύξησης των τελών

αύξηση τελών
28 Δεκεμβρίου 2017 / 11:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν θα συζητηθεί τελικά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την Παρασκευή 29 Δεκέμβρη, το ζήτημα της αύξησης των τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελιό, το θέμα θα αποσυρθεί, καθώς χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.
Πρόκειται για το εξής, όπως αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη: «Περί έγκρισης αναπροσαρμογής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Κέρκυρας από το έτος 2018 και μέχρι τροποποιήσεώς τους.»
Όπως μας είπε ο κ. Παντελιός, ο Δήμος και η Υπηρεσία καθαριότητας βρίσκονται σε συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις ως προς τη μείωση του κόστους σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Να θυμίσουμε ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση όσον αφορά στην αύξηση των τελών, οι οποίες συνεχίζονται.
Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, είναι: Περί έγκρισης άσκησης ενδίκων βοηθημάτων για απόδοση στο Δήμο, καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά Κέρκυρας, περί κατάρτισης σχεδίου προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Κέρκυρας για το οικονομικό έτος 2017, συνοδευόμενου  από  την «Αιτιολογική έκθεση εσόδων- εξόδων οικ. Έτους», Περί υποβολής Πίνακα Στοχοθεσίας Προϋπολογισμού  Δήμου Κέρκυρας οικονομικού έτους 2017- «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης»,  περί έγκρισης ανατροπής αναλήψεων υποχρέωσης έτους 2017, περί έγκρισης διάθεσης πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2017, περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κέρκυρας έτους 2017 και τέλος περί απαλλαγής υπολόγων από την πάγια προκαταβολή Δήμου Κέρκυρας έτους 2017.