Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταξη Βάρελη: «Τερατώδεις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας - φωτισμού Βόρειας Κέρκυρας»

Τέλη καθαριότητας φωτισμού
01 Φεβρουαρίου 2024 / 20:59

«Σε μια εποχή που ο μέσος πολίτης στενάζει από την ανέχεια, τις αυξήσεις και την φορολογία έρχεται τώρα ο Δήμος να προσθέσει και τον δικό του ογκόλιθο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική πλειοψηφία υπερψήφισε αυξήσεις έξω από κάθε λογική για την εποχή μας. Σε μια εποχή που ο μέσος πολίτης στενάζει από την ανέχεια, τις αυξήσεις και την φορολογία έρχεται τώρα ο Δήμος να προσθέσει και τον δικό του ογκόλιθο.

Η παράταξη μας αντιστάθηκε σθεναρά και παραθέτοντας πληθώρα επιχειρημάτων κατέληξε στην δίκη της πρόταση.

Προτείνοντας να μην γίνει καμία αύξηση στα τέλη εάν δεν προηγηθούν:

Α. Η σχολαστική και ολοκληρωτική καταμέτρηση των τετραγωνικών τόσο των σπιτιών όσο και κυρίως των επιχειρήσεων, πρωτίστως στις Δημοτικές Ενότητες που δεν έχουν μετρηθεί ποτέ. Πιστεύοντας ότι θα εκπλαγούμε από τα ευρήματα της καταμέτρησης απορούμε γιατί μέχρι τώρα τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν το έχει πράξει ενώ η αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία της το έχει προτείνει ως βασική προϋπόθεση για την αύξηση των εσόδων.

Β. Την δημιουργία επιτέλους σταθμών μεταφόρτωσης στην Βόρεια Κέρκυρα με χρηματοδοτήσεις που λιμνάζουν εδώ και τέσσερα χρόνια, αφαιρώντας το έξοδο μεταφόρτωσης που τώρα πληρώνουμε σε ιδιώτη εργολάβο και είναι πάνω από 300.000€ ετησίως.

Γ. Την δημιουργία Πράσινου Σημείου που θα οργανώσει και θα ολοκληρώσει τον προσανατολισμό του τομέα καθαριότητας, αφαιρώντας από την μεταφορά σημαντικούς τόνους ογκωδών μεταφερόμενων και ίσως μεταβάλει την σχέση Δήμου και ιδιώτη εργολάβου.

Δ. Απόλυτη προτεραιότητα μας η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης θέτοντας ως στόχο ένα υψηλό διψήφιο ποσοστό που θα προκύψει μέσα από την εντατικοποίηση της προσπάθειας. Η επιμονή στην επιβολή των αυξήσεων όταν γίνεται μετά τις εκλογές παραμένει μια πράξη πολιτικά ανήθικη γιατί έγινε υφαρπαγή της ψήφου. Οι αυξήσεις χωρίς την εμβαδομέτρηση όχι μόνο είναι άδικες για όλους αλλά επιχειρήσεις τεράστιου μεγέθους παραμένουν στο απυρόβλητο.

Η παράταξη μας θα επιμείνει έντονα πολιτικά μέχρι να υλοποιηθούν οι τέσσερις στόχοι που καταθέσαμε στην πρόταση μας ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη και σωστός επιμερισμός