Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λύνεται το πρόβλημα των καυσίμων στο αεροδρόμιο

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
10 Οκτωβρίου 2017 / 07:48

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. «Σώζεται» η επόμενη τουριστική σεζόν και διευρύνονται οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για τον νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο, με τη δέσμευση για την εγκατάσταση και λειτουργία κινητών δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2018.

Η δέσμευση δόθηκε από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών Θάνο Βούρδα και εκπροσώπους της εταιρίας ΕΚΟ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, παρουσία των βουλευτών Χρήστου Μαντά, Γιάννη Στέφου και Κώστα Τασούλα, του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, του αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκου.
Η εταιρία ΕΚΟ, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της εγκατάστασης και λειτουργίας των κινητών δεξαμενών, και έθεσε με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα.
Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, η εταιρία θα αποστείλει επίσημη ενημέρωση για την επίλυση του θέματος με τον ανεφοδιασμό σε τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τις πτήσεις της νέας χρόνιας, ενώ και η ίδια θα διερευνήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει για πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προκείμενου να εκτιμήσει τον όγκο των καυσίμων που θα απαιτηθούν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Παράλληλα, έγινε γνωστό πως και δεύτερη εταιρία πετρελαιοειδών, η εταιρία BP, επιθυμεί να εγκαταστήσει κινητές δεξαμενές, δίνοντας μια ακόμη «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές του αεροδρομίου Ιωαννίνων και «κλείνοντας» με τον πιο επιτυχημένο τρόπο την προσπάθεια των τοπικών αρχών όλο το προηγούμενο διάστημα, να πείσουν για την αναγκαιότητα στήριξης του αεροδρομίου.
Το αίτημα της δεύτερης εταιρίας θα εξεταστεί από την ΥΠΑ, με δεδομένο πως δεν υπάρχει σχετικός νομικός περιορισμός στην δραστηριοποίηση δύο ή περισσότερων εταιριών στο ίδιο αεροδρόμιο.
 
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. «Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς επιλύεται ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν. Μας δόθηκαν σαφή χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις ότι αυτά θα τηρηθούν και είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας», που έγινε από κοινού με τους βουλευτές του νομού, την περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, όπως ανέφερε, «αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η συνένωση δυνάμεων φέρνει αποτελέσματα».
«Η σημερινή συνάντηση έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών που κάναμε όλοι φορείς του τόπου μαζί κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε και για το μέλλον, σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σημειώνοντας πως η επίλυση του ζητήματος αποτελεί το εφαλτήριο για νέες επαφές με αεροπορικές εταιρίες που επιθυμούν να εντάξουν τα Γιάννενα στις πτήσεις τους.
«Το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με ορισμένες απ’ αυτές κι ελπίζουμε να υπάρχει ευτυχής κατάληξη», ανέφερε ο κ. Γκόλας.