Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Κέρκυρας: Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών παραποιεί την κατάσταση

Νοσοκομείο Κέρκυρας
02 Οκτωβρίου 2017 / 08:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αφηγήματα και ψεύδη για όσους ξεχνάνε εύκολα» χαρακτηρίζει ο Φοίβος Κακαβίτσας την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας:

«Αφηγήματα και ψεύδη της ένωσης νοσοκομειακών  για όσους ξεχνάνε εύκολα.
 Πρόσφατη ανακοίνωση της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Κέρκυρας χωρίς να αναφέρει ημερομηνίες προσπαθεί να παραποιήσει πλήρως την κατάσταση του νοσοκομείου.
 
Σημειωτέων ότι η ένωση αυτή εκπροσωπεί μόνο μέρος των ιατρών του νοσοκομείου και για αυτό προφανώς και αγνοεί την πλήρη εικόνα της ιατρικής στελέχωσης, αναφερόμενη συχνά στα δελτία τύπου της σε μαζικές συνελεύσεις. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες, παραθέτει κάποια νούμερα ιατρικής στελέχωσης για το νοσοκομείο αγνώστου παρελθόντος, ενώ αναφέρει ψεύδη για τη σημερινή ιατρική στελέχωση.
 
Να ξεκινήσουμε λοιπόν απαριθμώντας τις ημερομηνίες και δεδομένα. 
Μόλις πριν ένα χρόνο (09/8/2016-ημερομηνία ανάληψης της νέας διοίκησης-) οι ειδικευμένοι ιατροί του νοσοκομείουήταν συνολικά 82 (68 μόνιμοι και 14 επικουρικοί).
 
Η επιστολή που αναφέρεται θρασύτατα σε “ένα τεμπλόνι ψέματα”, δε σταματάει όμως στη μισή αλήθεια του παρελθόντος που μόνο η ίδια γνωρίζει, προφανώς στη λογική του “πες πες, όλο και κάτι θα μείνει”.... Διαστρεβλώνει πλήρως και την αλήθεια της παρούσας στελέχωσης. Η επιστολή της ένωσης, αναφέρεται σε 77 ειδικευμένους ιατρούς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή (57 μόνιμους και 20 επικουρικούς). 
 
Θα πληροφορήσουμε λοιπόν τους επιστολογράφους πως οι υπηρετούντες ειδικευμένοι ιατροί στο νοσοκομείο μας είναι 94. Συγκεκριμένα την ημέρα δημοσίευσης της επιστολής (28/9/2017), στο νοσοκομείο μας υπηρετούσαν 27 επικουρικοί, ενώ είχαν εκδοθεί διορισμοί για άλλους 3 που αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες μέρες. Οι μόνιμοι ιατροί είναι 67.
 
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως μόλις σε 14 μήνες υπήρξε αύξηση της στελέχωσης σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό κατά 14%
 
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το τελευταίο 14μηνο προκηρύχθηκαν επιπλέον άλλες 14 θέσεις μόνιμων ιατρών και αναμένονται 4 ακόμα προκηρύξεις τον επόμενο μήνα για το τμήμα επειγόντων. Αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί προφανώς ακόμα (εκτός από μία), αλλά στο προσεχές μέλλον θα αποτελέσουν περαιτέρω ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό, πέραν της αύξησης που, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει ήδη.
 
Να υπενθυμίσουμε επίσης την κατάσταση διάλυσης που επικρατούσε μόλις πριν από 1 χρόνο στο νοσοκομείο; Nα θυμίσουμε την κατάσταση του χώρου των επειγόντων που έχει αλλάξει πλήρως;
Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν 16μηνες ο μαγνητικός ήταν ακόμα στα κουτιά;
Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν 1 χρόνο 3 μεγάλα έργα του απεντάσσοταν απ’ το ΕΣΠΑ μετά από 5 χρόνια διοικητικής απραξίας; Τα 2 (ψηφιακός μαστογράφος και υπέρηχος) είναι ήδη στο νοσοκομείο. Το 3ο (αξονικός τομογράφος) εντάχθηκε εξ αρχής (καθώς το 2015 είχε απενταχθεί με απόφαση του τότε ΔΣ).
Δεν είναι πρόθεση μας σε μια τέτοια απάντηση να απαριθμήσουμε και όλα τα υπόλοιπα που έγιναν στο νοσοκομείο το τελευταίο έτος, γιατί ήδη στο οκτάμηνο τα πεπραγμένα καταλάμβαναν 24 σελίδες. Όμως δημόσιες επιστολές τέτοιου ύφους και αναφορών που αλλοιώνουν την πραγματικότητα δε μπορούν να μένουν αναπάντητες...»
 
O Διοικητής
 
Κακαβίτσας Φοίβος Ευάγγελος