Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βόρειου τομέα Κέρκυρας για τις επενδύσεις

Νίκος Χειρδάρης
01 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευαγγελίζεται την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων , προκειμένου να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της ΔΕΘ σε μια ακόμα επίδειξη πολιτικής κυβισθισης «γλείφει» επιχειρηματίες και επενδυτές προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αναπτύξει μια θετική ρητορική για το επιχειρείν και τις επενδύσεις

οι βουλές των τοπικών αρχόντων είναι διαφορετικές, έτσι λοιπόν οι «προσκλήσεις προς τους επενδυτές» φαντάζουν κενό γράμμα και περισσότερο πλήττουν παρά βοηθούν την καλλιέργεια ενός φιλικού περιβάλλοντος.
Τρανό παράδειγμα ο Δήμαρχος Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμποδίζει παρανόμως και με πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο τρόπο, θέτοντας ως εμπόδιο όχημα του Δήμου που αποτελεί περιουσία όλων των δημοτών, τις πρώτες εργασίες της μισθώτριας εταιρείας για την υλοποίηση της επένδυσης στη Δ.Ε. Κασσωπαίων.
Οι πρακτικές αυτές του πρώτου δημότη της Κέρκυρας που για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσει την θέση του, εκθέτουν και προσβάλλουν το λαό της Κέρκυρας και παραπέμπουν σε πεζοδρομιακή πολιτική που δεν ταιριάζει στο πολιτισμένο περιβάλλον της Κέρκυρας. 
Και δεν στεκόμαστε καν  στην συγκεκριμένη επένδυση , αλλά στο γεγονός ότι είναι ανεπίτρεπτο  η Κέρκυρα που επιβιώνει  από τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα ,και έχει ανάγκη επενδύσεων στο τομέα αυτό , να εκπέμπει, μέσω των αιρετών της μάλιστα εκπροσώπων, το μήνυμα ότι καταπατά τους νόμους, ότι αποτελεί εχθρικό περιβάλλον για επενδύσεις  , ότι κλείνει τα σύνορα σε νέες προοπτικές και επιδεικνύει εσωστρέφεια και μιζέρια με ένα άκριτο  ΟΧΙ  σε όλα!!!
Είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης , εν είδη τοπικών μοναρχών να θέλουν να επιβάλλουν την προσωπική τους άποψη και εμπάθεια ως νόμο, να υποκαθιστούν με την συμπεριφορά τους τις Δικαστικές, τις Αστυνομικές Αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες, κάτι που αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας και των θεσμών.
Σημειωτέον ότι η σύμβαση για την μακροχρόνια παραχώρηση και αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης  ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ [πρώην επαναστάτες] και υπεγράφη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίστηκε δε από τον ίδιο τον Υπουργό Ανάπτυξης  ως η πρώτη και μια από τις καλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις και έλαβε τις απαιτούμενες άδειες από  όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου, της Δασικής, της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης, της Περιφέρειας, δηλαδή νομιμοποιήθηκε πλήρως από το παρόν πολιτικό σύστημα!!
Κρίθηκε δε νόμιμη και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε όλη αυτή την πορεία ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, η Δημοτική και  Περιφερειακή αρχή, στέκονταν θεατές, χωρίς να έχουν διεκδικήσει τίποτα για τον τόπο, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί σε βάθος για την επένδυση, χωρίς καν να έχουν διαπραγματευτεί τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τον επενδυτή αποκομίζοντας οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Το μόνο στο οποίο αρκέστηκαν είναι αυτό στο οποίο είναι ειδικοί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δηλαδή σε ψευτολεονταρισμούς με ψευτοεπαναστατικές δηλώσεις προς λαική εξαπάτηση και επικοινωνιακά τερτίπια και στην πράξη ΜΗΔΕΝ.!!!
Βέβαια οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει την ψευτιά, την απάτη, την αναξιοπιστία, τον λαικισμό και το ξεπούλημα της ελπίδας από σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επεσαν  οι μάσκες και δεν μπορούν πλέον να κρύβονται  οι ψευτοεπαναστάτες  σε εθνικό  και τοπικό επίπεδο , πίσω από δήθεν ανατρεπτικά και προοδευτικά προσωπεία αφού ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που υποσχέθηκαν δεν τήρησαν ούτε σε κεντρικό ούτε σε τοπικό επίπεδο.
Η   Ν.Δ.  είναι  πιστή στις απόψεις της όπως κατά κόρον έχουν εκφρασθεί από το πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μόνο με επενδύσεις έρχεται ανάπτυξη και μόνο έτσι υπάρχει  δυνατότητα να βγούμε από την κρίση που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια.
Είναι δε ο μόνος εκφραστής της υγιούς επιχειρηματικότητας με τήρηση της νομιμότητας και με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Μόνο με τέτοιες προσεγγίσεις θα επιτευχθεί  η ουσιαστική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη  η χώρα μας , θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα τονωθεί η τοπική μας οικονομία.
 
 
 
 
                                                    Ο  Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βόρειου τομέα Κέρκυρας
 
 
                                                                      Νίκος Χειρδάρης