Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιήγηση σε παραδοσιακά μονοπάτια των Παξών (photos)

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
11 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:31
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Στην περιήγησή μας θα ανακαλύψουμε ορισμένα από τα παλαιότερα αυτά μονοπάτια αλλά και θα δούμε κάποια από τα πιο ηλικιωμένα ελαιόδεντρα του νησιού, ξεκινώντας από τον ιστορικό, μετά διπλού τρούλου, ναό της Υπαπαντής."

ΠΑΞΟΙ. Η Ομάδα «Φίλοι των Παξών» διοργανώνει περιήγηση σε παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού την Παρασκευή 17/09. Η ώρα συγκέντρωσης έχει οριστεί για τις 09:15, ενώ η περιήγηση θα ξεκινήσει  στις 09:30 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 11:00.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Καμπαναριό της εκκλησίας Υπαπαντής (στον κύριο δρόμο από Λάκκα, και όχι ιδιαίτερα μακριά της, υπάρχει πινακίδα προς Υπαπαντή, στα δεξιά σας).

Συμμετοχή: 15€, 10€ για τα μέλη των Φίλων των Παξών 2024

Λίγα λόγια για την δράση, από την ομάδα «Φίλοι των Παξών»:

Πριν την εμφάνιση ασφαλτοστρωμένων οδών στους Παξούς την δεκαετία του 60, ο κύριος τρόπος διάσχισης του νησιού, και μετάβασης από την μια πλευρά του στην άλλη, ήταν μέσω μονοπατιών και γαϊδουρὀδρομων. Πολλές διαδρομές εξ αυτών, περιστοιχισμένες από λιθιές και με λαξευτά πέτρινα σκαλιά, επιβιώνουν μέχρι σήμερα.

Στην περιήγησή μας θα ανακαλύψουμε ορισμένα από τα παλαιότερα αυτά μονοπάτια αλλά και θα δούμε κάποια από τα πιο ηλικιωμένα ελαιόδεντρα του νησιού, ξεκινώντας από τον ιστορικό, μετά διπλού τρούλου, ναό της Υπαπαντής.

Κρατήσεις: Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στο mail  [email protected]. Παρακαλείσθε να φορέσετε άνετα και ανθεκτικά (όσο δυνατόν αντιολισθητικά) παπούτσια!

ΦΩΤΟ@ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.