Κυριακή 23.08.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία νέων καλλιτεχνών στους Παξούς από τους «Φίλους των Παξών»

ΦΩΤΟ@ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ - ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
22 Αυγούστου 2026 / 21:44
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η μεσόφωνος Ευτυχία Γιαννακάκου και οι πιανίστες Στέφανος Γραμματικός και Δημήτρης Γιάκας σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Παλαιό Σχολείο Λογγού

ΠΑΞΟΙ. Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση αφιερωμένη στο ταλέντο και τη νέα γενιά δημιουργών διοργανώνουν οι «Φίλοι των Παξών» την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Η βραδιά υπόσχεται ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι από τις κλασικές συνθέσεις των Schumann και Fauré μέχρι τις σύγχρονες μελωδίες του Ludovico Einaudi, αναδεικνύοντας παράλληλα τη στενή σχέση των συντελεστών με την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία.

Φίλοι των Παξών: Συναυλία με νέους, ντόπιους καλλιτέχνες

Η Ευτυχία Γιαννακάκου είναι μια πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα μεσοσοπράνο. Γεννημένη το 2001, ξεκίνησε την καριέρα της στη Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2012 και έκτοτε έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο φωνητικό της χροιά σε απαιτητικά κλασικά ρεπερτόρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηναίου, στην τάξη σολιστικής φωνητικής της Μάτας Κατσούλη.

Θα ερμηνεύσει γερμανικά τραγούδια σε μουσική του Ρόμπερτ Σούμαν και γαλλικά τραγούδια σε μουσική του Γκαμπριέλ Φορέ, τα οποία θα εναλλάσσονται με διαμάντια του πιάνου που θα ερμηνεύσει ο συνοδός της, Δημήτρης Γιάκας.

Η συναυλία θα ανοίξει με τον Στέφανο Γραμματικό. Ο ανερχόμενος νέος τοπικός καλλιτέχνης, σε ένα σύντομο ρεσιτάλ πιάνου, θα παρουσιάσει το έργο της διπλωματικής του εργασίας, με το οποίο φιλοδοξεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις αλλά και του αγαπημένου του πιανίστα και συνθέτη, Ludovico Einaudi. Ο Στέφανος συμμετείχε στη σειρά του Netflix «Maestro in Blue» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, παρέχοντας μουσική υποστήριξη σε διάφορες σκηνές, συνοδεύοντας τη χορωδία της περιοχής στο πιάνο, συμμετέχοντας σε κομβικές σκηνές της σειράς, καθώς και διδάσκοντας πιάνο στους πρωταγωνιστές της παραγωγής για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, στις 20:30 στο Παλαιό Σχολείο, Λογγός

  • Συντελεστές: Ευτυχία Γιαννακάκου (μεσόφωνος), Στέφανος Γραμματικός (πιάνο), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο)

  • Επικοινωνία (Φεστιβάλ Παξών): Φαίη Λύχνου | email: [email protected] | τηλ.: +30 694 463 3123

Εμφανίσεις: 376
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.