Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέρνες & Εκκλησίες των Παξών - Μια περιήγηση στον Γάιο

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
06 Αυγούστου 2024 / 17:11
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου Ώρα 9:30 - 11:30 πμ.

ΠΑΞΟΙ. Ο Γάιος είναι ιστορικώς το κυριότερο λιμάνι των Παξών και ο μεγαλύτερος τους οικισμός. Το σύστημα ύδρευσης του Γαΐου, που οικοδομήθηκε κατά τον 19ο αιώνα στη διάρκεια της Βρετανικής κατοχής, είναι το σημαντικότερο σε ολόκληρο το νησί. Η διαδρομή μας θα περάσει από δύο σπουδαίες δημόσιες στέρνες του Γαΐου, των Αγίων Αναργύρων και τις περίφημες Βρετανικές στέρνες, καθώς και από τρεις εκκλησίες των Παξών που αποτελούν χαρακτηριστικά και τυπικά δείγματα της τοπικής ναοδομίας: Άγιος Σπυρίδων, το μικρού μεγέθους οικογενειακό παρέκκλησι ιδιοκτησίας της οικογένειας Κουβά, Άγιοι Ανάργυροι, η κύρια εκκλησία της νότιας συνοικίας του Γαΐου, και οι επιβλητικοί Άγιοι Απόστολοι με το ιστορικό τους καμπαναριό τοποθετημένο δίπλα στο κοιμητήριο του Γαΐου.

Η περιήγηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά από τον εξειδικευμένο συντηρητή εικόνων και αγιογραφιών της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Ακη Παπαδάτο και τον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μπόικο.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου Ώρα 9:30 - 11:30 πμ.

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Σημείο Συνάντησης: Porto Vecchio καφέ-bar, στην προκυμαία του Γαΐου.

Κάντε κράτηση εδώ: 15€, 10€ για τους Φίλους των Παξών 2024.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.