Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγανάκτησης από Κερκυραία «μετανάστρια υγείας» (video)

Νοσοκομείο Κέρκυρας
01 Δεκεμβρίου 2022 / 16:14

Συγγενής καρκινοπαθούς περιγράφει τον Γολγοθά της οικογένειάς της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κραυγή απελπισίας ύψωνε συγγενής καρκινοπαθούς, την ίδια στιγμή που στο Νοσοκομείο βρισκόταν σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Η οικογένειά της έγινε μία ακόμη από τους χιλιάδες Κερκυραίους "μετανάστες υγείας". Από τα χείλη της βγαίνει μόνο πόνος για τον Γολγοθά που περνάει, την ίδια στιγμή που ο άνθρωπός της παλεύει για τη ζωή του.

Η κ. Ιωάννα Ζάχου, η οποία είναι άνεργη, αφηγείται με αγανάκτιση ότι η άρρωστη μητέρα της έπρεπε να χειρουργηθεί σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων γιατί το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού δεν είχε ούτε τα μέσα, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό. Μιλά για τις εξετάσεις, που αναγκάστηκε να κάνει σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ακόμα και για τα τεστ κορωνοϊού, που αναγκάζονται οι συνοδοί να πληρώνουν, καθώς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας γίνονται μόνο κάθε Τετάρτη.

Με αφορμή την παρουσία των ΜΜΕ που κάλυπταν την κινητοποίηση των υγειονομικών ζητά το αυτονόητο: Να μπορεί το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, χωρίς να πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.



Αναπάντητα μένουν τα "γιατί;" που βγαίνουν αυθόρμητα από την ψυχή της: «Κ. Πλεύρη, μας ρωτάτε αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουμε, αν έχουμε τη δυνατότητα να παρατάμε τις δουλειές μας για να συνοδεύουμε τους συγγενείς μας στα Γιάννενα;

Γιατί να μην είναι οι γιατροί όλοι εδώ, στη θέση τους; Αυτούς που έχουμε, γιατί να τους διώχνουμε; Αγανακτώ γιατί αυτό το πανέμορφο νησί, που φέρνει τόσα χρήματα από τον τουρισμό, δεν έχει υγεία, που είναι πάνω από όλα. Έχουμε Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, να μην έχουμε Νοσοκομείο να δουλέψουνε οι άξιοι γιατροί μας;
Κ. Πλεύρη, αν έχετε μάνα και πατέρα, ενδιαφερθείτε για αυτό το νησί!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ