Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παγωνιά αύξησε κατά 20% τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης και στην Κέρκυρα

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
28 Ιανουαρίου 2022 / 14:44

Η αδυναμία πολλών να ανταπεξέλθουν στο κόστος περιορίζει τις παραγγελίες σε συγκεκριμένα μόλις λίτρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αυξημένη κατά 20% καταγράφεται η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης από τα νοικοκυριά της Κέρκυρας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο η αδυναμία πολλών να ανταπεξέλθουν βάζει «φρένο» στο γέμισμα των δεξαμενών με τις παραγγελίες να περιορίζονται σε συγκεκριμένα μόλις  λίτρα.
 
Όπως τόνισε στην «Ε» ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Κέρκυρας Αντ.Σάκκος, η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται κοντά στην περίοδο των εορτών, ωστόσο λόγω του δριμύ ψύχους έχει ενταθεί αυτή την περίοδο ακόμη περισσότερο.
 
«Καταγράφεται αύξηση της ζήτησης 20% από την συνηθισμένη των προηγούμενων ετών. Ωστόσο τα γεμίσματα είναι φειδωλά και ο κόσμος προσπαθεί όσο πιο οικονομικά να περάσει την παγωνιά. Γι’αυτό σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να πάμε και δεύτερη φορά στο ίδιο νοικοκυριό μέσα σε 10 ημέρες», ανέφερε ο κ. Σάκκος.
 
Αν και τα τηλεφωνήματα για πετρέλαιο θέρμανσης έχουν αυξηθεί, ωστόσο τα βυτιοφόρα δεν καταφέρνουν να αδειάσουν στις δεξαμενές παραπάνω από 300 λίτρα, καθώς οι παραγγελίες αφορούν από 100- 300 λίτρα το μέγιστο. Κοινώς αυτό μεταφράζεται  σε 260-300 ευρώ το πολύ.
 
«Ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει, αφορά όμως σε σε συγκεκριμένες ποσότητες. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο», επισήμανε ο ίδιος.
 
Η τιμή
Αυτή την στιγμή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στο 1,27-1,28 ευρώ το λίτρο μεσοσταθμικά, ενώ έχουν ήδη σημειωθεί ανατιμήσεις  το διάστημα αυτό.  Εξάλλου οι αυξήσεις στην ενέργεια γενικά έχουν συμπαρασύρει όλα τα καύσιμα, με την τιμή της  αμόλυβδης για παράδειγμα να έχει φτάσει στο 1,83 ευρώ το λίτρο.
 
Στα ίδια επίπεδα
 
Σταθερή και σε ικανοποιητικά επίπεδα διαμορφώνεται η ζήτηση για την πιο οικονομική λύση, που δεν είναι άλλη από τα καυσόξυλα. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες η τιμή του τόνου διαμορφώνεται στα 100 ευρώ.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ