Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστέλλεται η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αεροδρόμιο
08 Οκτωβρίου 2016 / 21:41

ΑΘΗΝΑ. Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, "μετά από μια

εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού με την οποία ζητούσε την αναστολή της απεργίας σημειώνοντας πως αυτή η κίνηση "θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό".Την έντονη ανησυχία τους για τις βαρύτατες επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στον τουρισμό οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχαν εκφράσει οι φορείς του κλάδου, ο ΣΕΤΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες ήδη έχουν ανακοινώσει την ακύρωση δεκάδων πτήσεων αύριο και τη Δευτέρα, ενώ η Ryanair καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα, "ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών".