Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Ντροπιαστική για την Κέρκυρα η επίσκεψη Μητσοτάκη!

Ερημίτης
12 Ιουλίου 2020 / 15:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα και την ομιλία του σε εκδήλωση ιδιωτικής «επενδυτικής» εταιρείας, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε τα εξής :

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα έφερε στην επιφάνεια ξανά, το έλλειμμα της αντιπροσώπευσης που υφίσταται στη χώρα μας. Κι είναι δομικά προβληματικό, αλλά ταυτόχρονα και βαθύτατα ντροπιαστικό.
 
Προβληματικό για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το πολιτικό μας σύστημα, όταν ένας Πρωθυπουργός επισκέπτεται ένα νησί υψηλής τουριστικής προστιθέμενης αξίας για ολόκληρη τη χώρα, όπως η Κέρκυρα, υποκινούμενος όχι αποκλειστικά από ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εργαζομένων και των επαγγελματιών που μαστίζονται από τις οικονομικές πληγές του κορωνοϊού, αλλά από τη μεγάλη επιθυμία να προβληθεί ως ο ενορχηστρωτής και αφέτης μεγάλων επενδύσεων.
 
Κι είναι ντροπιαστικό για την πατρίδα μας, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να λαμβάνουν μέρος στην επικοινωνιακή φιέστα μιας πολυεθνικής εταιρείας που αναζητά και βρίσκει ανά τον κόσμο τις συμφέρουσες για αυτήν οικονομικές ευκαιρίες και ειδικά σε χώρες οικονομικά παράλυτες, όπως ήταν κι η χώρα μας πριν την έξοδο από τα μνημόνια.
 
Είναι παράδοξο, που ο κ. Μητσοτάκης δεν επιχαίρει το ίδιο και για άλλες επενδύσεις που είναι αναπτυξιακές για την Κέρκυρα και μάλιστα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δίχως, ισχυρό αντιπεριβαλλοντικό αποτύπωμα. Στα εγκαίνια αυτών θα πάει άραγε;
 
Ο Πρωθυπουργός, παρεμπιπτόντως, είδε και άκουσε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, παρεμπιπτόντως εκπλήρωσε τα καθήκοντά του απέναντι στους κερκυραίους πολίτες.
 
Ο Πρωθυπουργός είχε ως ΜΟΝΟ κίνητρο της επίσκεψης του στη Κέρκυρα τη συμμετοχή του στη φιέστα του Ερημίτη και παρεμπιπτόντως όλα τα άλλα.
 
Παρεμπιπτόντως.... ντροπή!»