Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός για τουριστική προβολή και τον Ερημίτη

ερημίτης
06 Ιουνίου 2020 / 14:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η έγκριση των υψομετρικών με την υπουργική απόφαση Καραμανλή, ικανοποιεί τις προϋποθέσεις έναρξης των έργων στην Κασσιόπη, προοπτική που Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να υποστηρίξει με την παρουσία του εδώ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πληροφορία για την πρόθεση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το νησί, επιβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Στ. Γκίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του enimerosi.com. Πιθανότερο διάστημα για την επίσκεψη που θα είναι αυθημερόν, ένα από τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, εφόσον το επόμενο 13/6 είναι προγραμματισμένο ταξίδι στην Σαντορίνη.
Έτσι από τις Κυκλάδες και την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός με την παρουσία του θέλει να συμβάλει στην προβολή συμβολικών ελληνικών προορισμών σ' αυτήν την καθυστερημένη εξαιτίας της πανδημίας, έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.
 
Ερημίτης
 
Η αναμενόμενη επίσκεψη εδώ του πρωθυπουργού αποδίδεται και στην πρόθεσή του να υποστηρίξει την επένδυση στον Ερημίτη, που υπέχει συμβολικό χαρακτήρα εφόσον πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της Χώρας.
Ο βουλευτής Στ. Γκίκας όταν ξέσπασε η αντιπαράθεση κυβέρνησης - δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, με δηλώσεις του στο enimerosi.com, είχε αναφερθεί στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης υπέρ της επένδυσης, που υπογραμμιζόταν από την πρόθεση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το νησί και τον χώρο στη ΒΑ Κέρκυρα για να το καταδείξει. Κίνηση ιδιαιτέρως συμβολική, δεδομένης της αντίδρασης εκτός της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών συλλογικοτήτων, και περιώνυμων άλλων ιδιοκτητών στην περιοχή.
Τότε με μια κίνηση «γόρδιου δεσμού» η κυβέρνηση αφαίρεσε την αρμοδιότητα της έγκρισης τέτοιων μελετών από την Αυτοδιοίκηση και την απέδωσε στον εαυτό της. Και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα (28/5), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την εγκριτική απόφαση της υψομετρικής μελέτης οδών για το έργο: «Ανάπτυξη παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιώπη Κέρκυρας» στον Ερημίτη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.